Solbriller til dame – trender 2023

Årets solbrilletrender inkluderer en rekke spennende elementer som duse farger, transparente rammer og fargede glass. Variantene er mange, og vi trekker frem noen av våre favoritter. Her er de mest trendy solbrillene til dame i 2023.

Hva trender?

Når det gjelder solbriller er alt er lov, og det finnes noe for enhver smak og personlighet. Likevel ser vi at smale og ovale solbriller fortsetter å trende, og kanskje enda mer enn tidligere. Blant årets solbrilletrender ser vi at fargede glass, der spesielt rosa, lilla og mint går igjen. Dette året vil vi også se transparente rammer i forskjellige pastellvarianter. Disse duse pastellfargene passer godt til den nordiske huden og gir en vårlig feeling.


CELINE solbriller

CELINE er kjent for sine klassiske solbriller. I år ser vi solbrillene i duse, trendy farger, med hyppigere bruk av Triomphe-logoen.

Triomphe-logoen fra CELINE går igjen på vesker og accessoirer denne våren, og er en av de mest ettertraktede logoene blant fashionistaer verden rundt. En solbrille vi har stor tro på dette året er den avrundede solbrillen fra Triomphe-kolleksjonen til CELINE. Modellen har vi sett tidligere, men den kommer i år i en nydelig bringebærfarge, der stengene prydes med Triomphe-logoen.

Metallsolbriller slår sjeldent feil og CELINE`s chunky metallsolbrille er intet unntak. Solbrillen passer like bra til damer, som til herrer og er et lekkert tilskudd til sommergarderoben.

Trendy CELINE solbriller

Gucci solbriller

Med fortsatt sterk påvirkning fra motedesigner og tidligere kreativ leder Alessandro Michele, finner du hos Gucci mange forskjellige fargekombinasjoner i en oversized og fashion-orientert look. Hver sesong blir nye trender presentert, og noen ganger kan det bli litt for mye av det gode. Selv om det er spennende å følge trendene og ha it-brillen, er gode, klassiske modeller en sikker vinner.

Gucci

Saint Laurent solbriller

Fra Saint Laurent ser vi flere solbriller som passer til både han og henne. Pilotsolbrillen som vi kommer til å se i motebildet også dette året, finner du selvfølgelig i sortimentet til Saint Laurent. Vi vil gjerne trekke frem Saint Laurent sin modell «Dune» - her med en chunky og oversized look.

Saint Laurent solbriller

Dior solbriller

Med et bredt spekter av solbrille-stiler er ikke Dior populære uten grunn. Dior lanserte i fjor Dior Pacific-kolleksjonen med solbriller som kombinerer det elegante, med det sporty. Perfekt til deg som enten befinner deg på fjelltur, eller på tur rundt i nabolaget.

Dior kommer i år med nye sporty stiler og transparente rammer i duse farger, som rosa og grønn.

Dior solbriller

Solbriller til barn

Mor og datter, og far og sønn med matchende solbriller er fortsatt i trendbildet! Ray-Ban, Versace og Dolce Gabbana er blant motehusene som har kolleksjoner som passer til “mini me” trenden.

Blant solbriller til barn er speil i glasset fremtredende. Her kan barna velge mellom morsomme farger i glasset og det er en kul effekt hvor du ikke kan se øynene. Denne effekten reflekterer bort 10% mer av lyset, så brillene kan oppleves litt mørkere som gjør looken ekstra tøff.

Det er viktig å huske på solbriller til barna, da de har enda mer sensitive øyne enn voksne. Ofte er barn mye ute i solen og i vannkanten, der det er sollys og refleksjon.

Solbriller til barn

Solbriller med styrke

Ønsker du solbriller med styrke kan vi ordne dette i butikkene våre. Setter du styrkeglass i solbrillene, kan du lese, kjøre bil og se godt overalt, samtidig som du beskyttes mot UV-stråler og fortsatt ser upåklagelig ut. Med styrke i solbrillene har du en solbrille du kan bruke gjennom hele dagen uten å måtte bytte til briller eller linser.

Lurer du på om du trenger solbriller med styrke? Bestill time til synsundersøkelse i dag!

Hvilke briller passer deg?

Husk at alt er lov når det kommer til solbriller, og at vi hjelper deg med å finne den perfekte solbrille for ditt bruk.

-Det viktigste er å finne en solbrille som passer deg, ansiktet ditt og din livsstil. Når du handler hos oss, vil vi derfor alltid spørre deg om hva du skal bruke solbrillen til, enten det er sport, hverdagsbruk, solbrille med styrke eller om du ønsker en skikkelig statement-solbrille, forteller Ida, optiker og trend-ekspert hos Krogh Optikk.

Det kan være vanskelig å velge blant det brede utvalget av solbriller. Et godt råd er derfor å finne ut hvilken modell som passer din ansiktsform best - her har vi god erfaring.

-Det aller viktigste er å finne en solbrille som er riktig størrelsesmessig, så man ikke drukner i brillen eller at ansiktet blir for stort i forhold til brillen. Utover det ser vi at et rundt ansikt ofte kler firkantede briller, mens runde briller vil kle deg bedre om du har mer firkantet ansikt. De fleste variasjoner av solbriller passer ovale og hjerteformede ansikter.