Slippes 18. april

Torsdag 18. april slippes en ny kolleksjon med vintage og influencer pre-loved solbriller i nettbutikken til Fretex.

Krogh Optikk x Fretex

For 4. året på rad lanseres det en ny kolleksjon av secondhand solbrillemodeller i nettbutikken til Fretex. Årets samling er en blanding av vintage briller som har fått satt inn nye solbrilleglass og pre-loved solbriller, tidligere brukt av store norske moteprofiler.

All Inntekt fra salget går til Fretex.

I kolleksjonen finner du vintage-skatter fra blant annet Chanel, Gucci og Bvlgari, og nyere solbriller brukt av moteprofilene Tone Damli, Astrid S, Amanda Delara, Katarina Petrovic, Celine Aagaard, Jonas Benyoub og Sophie Sunde Sylte.

Vintage skatter

Årets vintage-samling består av unike briller som er samlet inn fra kundene våre og senere blitt redesignet til solbriller i butikken vår på Majorstuen. I år finner du 30 vintage solbriller fra noen av verdens største motehus som Chanel, Gucci og Tom Ford.

Hvilke briller blir redesignet til solbriller?

Hvert år samler butikkene våre inn tusenvis av brukte briller fra våre kunder. Brillene som doneres blir nøye vurdert til dette prosjektet, så blir de renset, reparert, justert slik at brilleinnfatningen skal tåle nye glass. I kolleksjonen som lanseres 18. april er de gamle glassene byttet ut med nye kvalitetssolbrilleglass fra Essilor Luxottica.

Krogh Optikk tar alltid imot gamle solbriller og innfatninger. Briller som ikke blir redesignet til solbriller, brukes videre i andre prosjekter som for eksempel “Vision for all”.

Moteprofilenes favoritter

Solbrillene som blir donert som en pre-loved influencer kolleksjon er håndplukket av moteprofilene selv og de har valgt ut sine favoritter fra motehus som CELINE, Dior, Loewe og Gucci. Denne kolleksjonen byr derfor på solbriller i spreke farger, flotte detaljer og lekre fasonger. Hver moteprofil har sin egen unike stil som gjenspeiles i de utvalgte solbrillene. Vi i Krogh Optikk synes det er stas at solbrillene får nytt liv og håper andre får like stor glede av brillene som det disse moteprofilene har hatt.

Solbrillene får nytt liv

Katarina Petrovic er en av moteprofilene som gir solbrillene sine videre til Fretex.

- Samarbeidet mellom influensere, Krogh Optikk og Fretex er et samarbeid jeg synes flere merkevarer og aktører bør la seg inspirere av. Ikke bare er det gjenbruk på sitt beste - tidløse briller av god kvalitet får nytt liv, istedenfor å bli liggende i skapet.

Samarbeidet er også en fin måte å gjøre eksklusive briller litt mer tilgjengelige for alle, samtidig som pengene går til et godt formål, skriver hun.

- Selv er jeg veldig glad for og stolt av å kunne bidra på denne måten. Jeg får muligheten til å både vise frem og bære nye trender, samtidig som jeg får bidra til tre gode ting: gjenbruk, gjøre eksklusive trender mer tilgjengelige og være med å gi til gode formål.

Gøy med gjenbruk

Den norske artisten Amanda Delara har gjort stor suksess med flere låter som har toppet listene de siste årene. Solbrillene fra Krogh Optikk har hun sunget og opptrådd med, og enkelte av disse kan du nå finne i nettbutikken til Fretex.

- Det som er så fint og gøy med gjenbruk, er at andre kan få glede av briller jeg selv har hatt masse glede av. I tillegg går alle inntektene rett til en fin og viktig sak, skriver Amanda.

Se hele kolleksjonen i nettbutikken til Fretex, hvor solbrillene kommer for salg torsdag 18. april.

Frelsesarmeen og Krogh Optikk

Krogh Optikk har også en lang historie med Frelsesarmeen, som startet med innsamling av briller til veldedighetsprosjekter. Vårt samarbeid med Frelsesarmeen har utviklet seg over tid og i 2020 ble et nytt prosjekt startet med lanseringen av ‘Krogh Optikk x Fretex Secondhand Solbrillekolleksjon.’

Kolleksjon ble en umiddelbar suksess der kombinasjonen av tidløs mote, høy kvalitet og et veldedig formål slo an, og brillene ble utsolgt på kort tid. Siden den gangen har vi lansert flere kolleksjoner sammen, med briller donert av influencere, skuespillere og kunder. Noen av nyere dato i tillegg til herlige vintageskatter som nå er ‘one of a kind.’

Har du en gammel brille?

Har du en gammel brille liggende hjemme? Lever den til Krogh Optikk, så kan det hende at den blir en del av vår neste kolleksjon med Fretex. Besøk en av våre 21 butikker i Oslo, Bergen, Trondheim, Drammen, Kolbotn, Strømmen, Lørenskog, Tønsberg, Larvik eller Sandefjord.