Ny kolleksjon - Krogh Optikk x Fretex

Fredag 10. november slippes en helt ny kolleksjon med secondhand solbriller hos Fretex Arkivet. Krogh Optikk donerer et utvalg eksklusive solbriller, tidligere brukt av flere store, norske moteprofiler.

Krogh Optikk x Fretex

For 3. året på rad lanseres det en ny kolleksjon av secondhand solbrillemodeller i nettbutikken til Fretex og i butikken Fretex Arkivet, i Universitetsgata. Årets samling av solbriller kommer fra Tone Damli, Astrid S, Chris Holsten, Katarina Petrovic, Amanda Delara, Celine Aagaard, Jonas Benyoub, Sophie Sunde Sylte og Camilla Abry. Inntektene fra salget går til Frelsesarmeens arbeid.

Moteprofilenes favoritter

I år gir vi 33 secondhand solbriller fra merker som Dior, Saint Laurent, Bottega Veneta og Oakley til Fretex.

Solbrillene er håndplukket av moteprofilene som har valgt ut sine favoritter. Denne kolleksjonen byr derfor på solbriller i spreke farger, flotte detaljer og lekre fasonger. Hver moteprofil har sin egen unike stil som gjenspeiles i de utvalgte solbrillene. Vi i Krogh Optikk synes det er stas at solbrillene får nytt liv og håper andre får like stor glede av brillene som det disse moteprofilene har hatt.

Solbrillene får nytt liv

Katarina Petrovic er en av høstens moteprofiler som gir solbrillene sine videre til Fretex.

- Samarbeidet mellom influensere, Krogh Optikk og Fretex er et samarbeid jeg synes flere merkevarer og aktører bør la seg inspirere av. Ikke bare er det gjenbruk på sitt beste - tidløse briller av god kvalitet får nytt liv, istedenfor å bli liggende i skapet. Samarbeidet er også en fin måte å gjøre eksklusive briller litt mer tilgjengelige for alle, samtidig som pengene går til et godt formål, skriver hun.

- Selv er jeg veldig glad for og stolt av å kunne bidra på denne måten. Jeg får muligheten til å både vise frem og bære nye trender, samtidig som jeg får bidra til tre gode ting: gjenbruk, gjøre eksklusive trender mer tilgjengelige og være med å gi til gode formål.

Gøy med gjenbruk

Den norske artisten Amanda Delara har gjort stor suksess med flere låter som har toppet listene de siste årene. Solbrillene fra Krogh Optikk har hun sunget og opptrådd med, og enkelte av disse kan du nå finne i nettbutikken til Fretex.

- Det som er så fint og gøy med gjenbruk, er at andre kan få glede av briller jeg selv har hatt masse glede av. I tillegg går alle inntektene rett til en fin og viktig sak, som kan bidra til å glede flere i julen, skriver Amanda.

Solbriller går aldri av moten

Celine Aagaard har vært fast kunde og samarbeidsparnter i lang tid og er blant moteprofilene som gir solbrillene videre til Fretex. Celine Aagaard har vært dedikert til mote hele veien. Fra begynnelsen som journalist til i dag som grunnlegger av merket Envelope1976.

- Solbriller går aldri av moten. Jeg er opptatt av gjenbruk, og håper noen av mine favoritt-solbriller fra våren 2023 vil få nye eiere. De har vært flittig bruk både under moteuken i Paris, hjemme til hverdags på tur med hund og ikke minst fast tilbehør enhver soldag på stranden. Jeg har siden tenårene vært opptatt av second hand og handlet mye vintage, - det fine med å handle brukt at man ikke bare får en fysisk skatt, men at samme ting får "flere liv" og affeksjonsverdien er større.

Se hele kolleksjonen i nettbutikken til Fretex, hvor solbrillene kommer for salg fredag 10. november.