Har du gamle briller? Gi dem videre!

Ikke la gamle briller bli liggende ubrukt. Levèr dem til nærmeste Krogh Optikk, så havner de hos noen som trenger dem.

Vi startet allerede på 90-tallet med å samle inn gamle briller til Frelsesarmeen. I dag samler vi fortsatt inn gamle briller, som organisasjonen Vision For All videreformidler til trengende i flere deler av verden.

Krogh Optikk er stolte av å samarbeide med Vision For All!

Vision For All er en ideell, humanitær organisasjon som hjelper mennesker med å få bedre syn. Organisasjonen jobber med å hjelpe mennesker i utviklingsland, ved å ta synsprøver og bekjempe blindhet. Den fattigste delen av befolkningen har ikke råd til å betale for synsundersøkelse, eller skaffe seg briller. Dermed blir det også vanskelig å jobbe eller studere, og å løfte seg ut av fattigdommen.

Vision For All ble startet i Sverige i 1998, og finnes i dag i flere land. Den norske avdelingen ble startet av en gruppe optikere i 2003. VFA jobber for å inspirere til et aktivt solidarisk engasjement – nasjonalt ved å samle inn penger og brukte briller, internasjonal ved bistandsreiser i fattige land. Brillene som samles inn, settes i stand, og fraktes til land der de kan komme til nytte.

Levèr inn gamle briller, så bidrar du til å gjøre en forskjell

En stor og viktig del av VFAs arbeid er å knytte kontakter, skape tette nettverk og bygge broer. Derfor samarbeider de blant annet med flere av Norges optikere, og Krogh Optikk er stolte av å være blant disse. Våre butikker tar imot de gamle brillene dine, vi setter dem i stand og sørger for at de havner hos Vision For All. Dette er fantastisk for mottakeren av brillene, og mye bedre enn bruk og kast. Det er et lite bidrag for deg, med enorm betydning for den det gjelder.Et par briller kan utgjøre hele forskjellen for et menneske som trenger det. Godt syn gir økt livskvalitet, og den positive effekten av å kunne jobbe og studere, kan i beste fall få positive ringvirkninger som når enda lengre. Se gjennom skuffer og skap etter gamle briller, levèr dem gjerne inn hos nærmeste Krogh Optikk, og bidra til å støtte det fantastiske arbeidet til Vision For All.

Tusen takk til alle våre kunder

Tidligere i år hadde vi en kampanje hvor vi samlet inn gamle briller fra våre kunder. Det var tydelig at dette traff mange rett i hjertet, for maken til giverglede skal man lete lenge etter. Og så mye fint vi fikk av skikkelige kvalitetsinnfatninger – tusen takk!

Etter nøye gjennomgang av våre optikere med optiker Arvid Krogh i spissen, har flere av innfatningene fått nytt liv. Vi har redesignet de gamle innfatningene til å bli flotte solbriller, som vil dukke opp for salg i Fretex nettbutikk i ulike perioder. Og det beste av alt - inntekten går til Frelsesarmeens sosiale arbeid.

Fretex x Krogh Optikk

Noen av brillene som blir donert fra kundene våre blir plukket ut til å være med i en kolleksjon kalt Krogh Optikk x Fretex.

Dette er en kolleksjon der gamle briller blir redesignet til solbriller. Brillene blir først renset, reparert og justert slik at brilleinnfatningen skal tåle nye solnrilleglass. Alle solbrillene blir så donert til Fretex og blir lagt ut for salg i Fretex sin nettbutikk, der all inntekt fra salget går direkte til Fretex.

Les mer om samarbeidet her.