Et hjerte for deg og for andre

Krogh Optikk har i flere år samarbeidet med Frelsesarmeen på ulike prosjekter, og også i år har vi kjøpt inn broderte julehjerter fra Others/Frelsesarmeen som blir delt ut til våre kunder nå i førjulstiden.

Hjertebyen ved Bangladesh

Utenfor Bangladesh finner vi landsbyen hvor de broderte julehjertene lages. Her bor det flere familier som lever på én inntekst – mannens inntekt. Far i huset pakker med seg noen få eiendeler og drar til byen for å arbeide. Hvor lenge han blir borte er vanskelig å si. De som sitter igjen, har da få muligheter til å skaffe arbeid og inntekt selv, for hvem skal passe barna, lage mat eller sørge for at ilden ikke slukker? Dette er ikke en ukjent historie og har dessverre mer blitt en regel, enn et unntak.

Heldigvis finnes det muligheter.

Shankorpur – byen med bare kvinner

Tilbake i 1997 startet Frelsesarmeen prosjekter i Bangladesh, hvor fokuset var å gi fleksibelt arbeid til kvinner da de har få muligheten til å reise fra hjemmet. Ønsket var å skape selvstendige inntekter som kunne bedre livssituasjonen og familiens muligheter fremover med skolegang for barna.

Løsningen ble de broderte hjertene.

-Dette betyr så mye for meg. Jeg har ikke giftet meg ennå, men jeg studerer og skaffer meg en utdannelse selv. Jeg bruker lønnen jeg tjener på å brodere hjerter, til å dekke utgiftene det koster for transport til Jashore. Jeg studerer historie på Universitetet i Jashore sammen med søsteren min og drømmen er å bli lærer.

-Kvinne fra Others prosjektet

De broderte julehjertene blir med det mer enn julepynt til treet – de blir et symbol på selvstendighet og håp, og forteller historien om kvinner som jobber for egen og barnas utdanning og fremtid.

Med ønske om en god førjulstid!