Studenten Martin økte fokuset med studentbriller

Blir du ofte sliten i øynene og hodet når du studerer? Da bør du prøve studentbriller. Masterstudenten Martin Sandbraaten har økt konsentrasjonen etter han begynte med briller fast.

Martin er 25 år og har ett år igjen av mastergraden i samfunnsøkonomi på Universitetet i Oslo. Han begynte med linser da han var 15 år og har det siste året brukt briller fast for å avlaste øynene når han studerer.

Les også: Briller øker fokuset i studietiden

Mye skjermtid som student

Mange av oss ser på skjerm store deler av dagen. Vi leser nyheter, ser på underholdning og holder kontakten med venner på mobilen. I tillegg foregår ofte studier og jobb på data.

- På masternivå er det mye lesing, og etter jul begynner jeg å skrive masteroppgave. Det krever at konsentrasjonen min er på topp. Vi har både fysisk og digital undervisning, så det er mye som foregår på skjerm i løpet av en dag. Jeg leser i tillegg alt av pensum på iPad. Derfor er jeg helt avhengig av å bruke briller i hverdagen, forteller Martin.

Les også: Databriller er viktig til gaming

Avlaster synet

Briller avlaster synet og er en god forsikring for øyehelsen. Dårlig syn eller feil type briller kan gi deg slitne øyne, som igjen fører til verkende nakke og vondt i hodet.

Studentbrille kan ha en liten økning mot plusstyrke nederst i glasset, som avlaster øynene ved nærarbeid. I tillegg har de en overflatebehandling som fjerner gjenskinn, øker kontrastene og skjermer for blå-fiolett lys fra kunstige lyskilder.

- Når jeg studerer bruker jeg alltid briller. Jeg blir ikke like sliten i øynene som før og kan ta færre pauser. Glassene har en merkbar positiv effekt på konsentrasjonen og fokuset. Innfatningen er fra Oliver Peoples og er behagelig å bruke.

Les også: Alt du må vite om databriller

– Dette er en måte å avlaste synet sitt på, og vi tror dette kommer til å bli fremtidens brilleglass for mange av dem som bruker mye tid på digitale flater, sier fagsjefen.

– Når man ser på noe på nært hold, krummes øyelinsen slik at du ser skarpt. Jo nærmere du holder ting mot øyet, desto mer må linsen krumme seg. Det er en litt unaturlig posisjon, sier Ludviksen.

Øyet vårt er nemlig skapt for å se godt på lang avstand, det er da det er i hvileposisjon. Studentbriller vil dermed kunne avlaste synet.

Grundig synstest

Martin har tatt synstest hos Krogh Optikk. Det var slik han fant ut at han trengte studentbriller.

- I en hektisk hverdag er det viktig for meg at synsundersøkelsen er så effektiv som mulig. Hos Krogh Optikk opplevde jeg en veldig grundig og effektiv undersøkelse, samtidig som jeg følte meg velkommen. Det var god informasjon fra start til slutt og jeg følte meg ivaretatt.

- Jeg vil anbefale andre studenter å prøve studentbriller. Det hjelper hvertfall meg med å holde konsentrasjonen oppe litt lenger. Samtidig er det deilig å ikke være utslitt i øyne og hodet etter en hel dag med lesing.

Bestill synstest her.