Databriller er viktig til gaming

Visste du at databriller er viktig for deg som er gamer? Det avlaster øynene ved mye skjermtid og kan hjelpe deg med å se klarere.

Christer Sydhagen (29) har studert spilldesign og bruker store deler av fritiden på gaming. For han er briller avgjørende for å se klart.

Les også: Studenten Martin økte fokuset med briller

- Jeg kan game i alt fra 1-2 timer på en vanlig hverdag eller 4-8 på en fridag der jeg har satt av tid til å game. I det siste har det for det meste blitt Monster Hunter Rise, Divinity: Original Sin 2 og Final Fantasy 14, forteller Christer.

- Over lengre perioder med skjermtid kan jeg oppleve å bli sliten, men brillene hjelper meg med å avlaste og beskytte øynene mine. I tillegg passer jeg på å bruke nattmodus i programmer der det er mulig, og justerer lysstyrke på skjerm der det er mulig.

På papiret er Christer butikkmedarbeider i en leketøysbutikk, men målet er å etablere seg selv som en selvstendig spilldesigner med fokus på datagrafikk av typen pixel art og 3D modellering.

- Briller er et svært viktig tilbehør i min hverdag, både når jeg jobbe og gamer. Spesielt i høyhastighetsspill for å se små detaljer og ting som er langt unna. Det er avgjørende for reaksjonsevnen.

Les også: Alt du trenger å vite om databriller

Gaming briller

Christer har - 1 styrke på det ene øyet og - 0,25 styrke på det andre. I tillegg har han skjeve hornhinner. De siste 10 årene har han brukt briller hver dag.

- Et av øynene mine er svakere enn det andre, så hovedfunksjonen til brillene mine er å sørge for at det ene øyet ikke tar over for det andre. Det hjelper også med å holde synet mitt skarpt og klart.

- Jeg foretrekker å ha standard glass fremfor progressive til mitt bruk, da jeg ser mye rett frem når jeg gamer. For øyeblikket har jeg en innfatning fra merket Façonnable. De er svært komfortable og jeg tenker ikke over at jeg har dem på lenger, sier Christer.

Det er mange som har skjeve hornhinner uten å vite det. Det er ofte årsaken til at man opplever hodepine og såre øyne etter en lang dag foran skjerm.

Les mer om skjevehorninner og symptomer her

Jeg vil absolutt anbefale databriller til andre. Ikke bare til dem som gamer, men også ved generell skjermbruk.

Christer Sydhagen

- Briller for synet er helt klart en svært viktig del av gamingtilbehøret, men jeg mener også at om man skal game eller bruke PC’en over lengre tid, er en god ergonomisk stol som sørger for at man sitter i riktig posisjon essensielt for at man ikke skal få problemer med rygg og armer.

Bestill synstest her.