Ofte stilte spørsmål om brilleglass

Hvilke briller passer for nærsynte og hva er egentlig progressive brilleglass? Vi svarer deg på noen av de mest stilte spørsmålene om brilleglass.

Hva er unikt med brilleglass fra Krogh Optikk?

Når du kjøper brilleglass hos Krogh Optikk kan du være sikker på at du får brilleglass i verdensklasse med den nyeste teknologien som finnes på markedet.

Det er stor forskjell i kvalitet på brilleglass og dette har noe å si for synsopplevelsen din. Vi jobber hele tiden med å tilby de beste løsningene for kundene våre. De aller fleste av våre glass kommer fra franske Essilor, verdens største leverandør av toppkvalitets brilleglass. Hos oss kan du være sikker på at øynene dine får det de fortjener - nemlig det beste.

Hvorfor er det store prisforskjeller på brilleglass?

Kvaliteten på brilleglasset og hvordan disse er behandlet utgjør den største forskjellen i pris.

Vi bruker god tid på å finne riktige brilleglass og innfatning, og er nøye med at disse skal passe godt sammen. Dette er viktig slik at brillen sitter riktig i ansiktet, og dermed gir deg en bedre synsopplevelse.

Hva er den nyeste glassteknologien?

En av de nyeste teknologiene innen brilleglass er Essilor sitt nye progressive toppglass i XR serien. Varilux XR Pro er et av de mest avanserte brilleglassene på markedet og er utviklet for å gi skarpere fokus i bevegelse og mer sømløse overganger fra nær til fjern.

Les mer om den nyeste glassteknologien.

Kan høye styrker ha tynne brilleglass?

Ja. Hvis glassets evne til å bryte lyset (brytningsindeks) er høy nok, kan også brillebrukere med høye styrker få tynne og lette brilleglass.

Hvilke brilleglass passer for langsynte?

Langsynthet korrigeres med pluss glass (konvekse brilleglass). Disse er tykkest på midten og bryter strålene slik at de samler seg med fokus på netthinnen.

Langsynt? Les mer.

Hvilke brilleglass passer for nærsynte?

Nærsynthet korrigeres med minus glass (konkave brilleglass). Disse er tynnest på midten og bryter strålene slik at de “bøyes utover” og treffer med fokus på netthinnen.

Nærsynt? Les mer.

Hva er progressive brilleglass?

Fra 40-års alderen skjer det noe med øynene hos de aller fleste. Det blir vanskeligere å fokusere på nært hold, og øynenes evne til å raskt skifte fokus fra nær til lang avstand avtar. De fleste velger da progressive brilleglass for å kunne se godt både på nært hold og på avstand.

De fleste som bruker progressive briller og arbeider mye foran skjerm har behov for en egen databrille i tillegg. Når man sitter statisk foran skjerm over lang tid vil databrillen være mer behagelig for øyene dine, mens progressive briller passer bedre til alt annet bruk.

For noen kan progressive brilleglass være litt uvant og det kan ta tid å venne seg til de nye glassene. Derfor legger vi til rette for at tilvenningen til progressive glass blir så behagelig som mulig.

Hva er en overflatebehandling?

Både kvaliteten på brilleglassene og overflatebehandlingen har mye å si for hvor gode synsopplevelser du får. I Krogh Optikk anbefaler vi den beste overflatebehandlingen, slik at du får en brille som kan vare lengst mulig.

Dette gjør overflatebehandlingen:

  • Beskytter mot skadelige UV-stråler, også fra glassets bakside
  • Gjør glassene lettere å rengjøre samt at de blir mer vann- og støvavvisende
  • Gjør glassene mer motstandsdyktige mot riper
  • Har antirefleksbehandling som fjerner sjenerende reflekser

Slik tar du best vare på brillene dine

Ta vare på synet med riktige briller

Livet består av små og store øyeblikk. Et godt syn og gode synsopplevelser gjør at du får mest mulig ut av dem. Hemmeligheten bak en perfekt brille er kombinasjonen av kvalitet på glassene og nøyaktig og individuelt tilpasset korreksjonsbehov. Vi hjelper deg med å finne riktig innfatning og gode glass som passer deg og dine behov.

Bestill en synstest eller finn din nærmeste Krogh Optikk.