Hva bør du tenke på når du skal kjøpe nye briller?

Hva er viktig når du skal velge den helt riktige brillen? Svaret er ofte sammensatt, og ikke nødvendigvis enkelt. Derfor vil vi møte deg personlig for å hjelpe deg med å finne den perfekte brillen.

Brillene dine sitter midt i ansiktet. De sender sterke signaler til omgivelsene dine, om hva du liker og hvem du er. De er også svært viktige for øyehelsen og synsopplevelsene dine. Derfor er brillene dine avgjørende for at synet ditt, og dermed livet ditt, er godt.

Det første vi gjør, er å stille noen viktige kartleggingsspørsmål.

"Hvem er du? Hva har du brukt av briller før? Hvilke behov har du? Hva liker du? Hvilken stil har du? I hvilken sammenheng skal du bruke brillene? Vi vurderer også øyefargen din og ansiktstrekkene dine, for å finne frem til den innfatningen som passer deg og ditt bruksområde best", sier optiker og butikksjef Marthe Nilsson.

Et personlig møte

Når du kommer inn i en av butikkene våre, vil du møte en medarbeider som er opptatt av å bli kjent med deg. Det kan være en optiker, med en av landets beste fagkompetanse innen øyehelse og optikk. Det kan også være en kunderådgiver med stor kunnskap om fag, farge og stil, om alle de største motehusene – samt om våre leverandører, deres ulike brillemodeller, brilleglasskvaliteter og glassenes ulike bruksområder. Vedkommende vil ta seg god tid til å finne ut hva du trenger, hva slags briller du ønsker – og ikke minst hva du kler.

Men vi vil også være opptatt av å få deg til å tenke litt nytt

«Det er kjedelig hvis ingen har en kommentar på brillen din.»

«Det er gøy å oppmuntre og utfordre folk til å tørre litt! Prøve noe nytt man aldri har brukt før – og rett og slett strekke seg litt lenger.»

«Du trenger ikke å gi deg selv tretti år ekstra, selv om du føler du ikke er tjue lenger.»

Utsagnene henger sammen med vårt ønske om å være en optiker som tør mer. Et av målene våre, er å være best på mote og design. Derfor må vi holde oss oppdatert hele tiden, gjerne ved å ta inn nye utfordrende modeller, og teste ut nye spennende merker. Denne filosofien vil vi gjerne overføre til kundene våre. Derfor er vi opptatt av å utfordre deg til å tenke nytt, og prøve en ny og annerledes brille. “Vi opplever at kundene våre synes det er ekstra gøy når de får kommentarer på de nye brillene sine.”

Den du møter, vil dessuten være ærlig

Hvis du er fast bestemt på at du vil ha en bestemt modell, vil du selvfølgelig bli møtt på det. Du vil imidlertid få en ærlig tilbakemelding på om du kler den eller ikke, og om den passer bruksområdet og brillestyrken din. Er du nærsynt, vil det bety at glassene kan være tykkere i kantene. Da er det ofte ikke så pent med en stor innfatning, og brillen kan fort bli tung, spesielt hvis du har høy brillestyrke. Slike ting vil du få tilbakemelding på, sammen med et håndplukket forslag som alternativ. Brilleglass og valg av brilleinnfatning henger nøye sammen, og vi gir deg faglige råd om dette.

Alle prøvde innfatninger og solbriller vaskes grundig etter hver konsultasjon.

Et personlig valg

Alle kunder har ulike utgangspunkt. Selvfølgelig når det gjelder synsbehov og brillestyrke, men også for utseende, kvalitet og design. Mange ser på briller som et smykke i ansiktet. Andre er mer opptatt av funksjon og teknologi. De kan for eksempel være interessert i de «skulderhengslede» brillestengene til Philippe Starck, som viser hva god teknologi kan gjøre for å optimalisere bruken av briller.

Noen kunder er mer bevisste på merkevarer. Vi ser at eksempelvis Celine og Oliver Peoples har sine spesielt dedikerte tilhengere, sammen med klassikere som Chanel, Tom Ford og Ray-Ban. Andre er mer opptatt av selve kvaliteten, designet eller signalene de vil at brillen skal sende. En rammeløs brille kan mildne og ufarliggjøre, en fargerik brille kan spre glede mens en stram seriøs brille kan vise seriøsitet hvis det trengs.

Vi vil bruke god tid på å kartlegge slike behov, for å fange opp hva du trenger

Når vi har funnet noen modeller vi tror er aktuelle, vil sette oss ned med deg for å finne ut hvilke briller som passer aller best. Vi vil gjerne fortelle deg mer om modellen, merkevaren eller motehuset, og selvsagt sjekke hvordan brillen føles og sitter på ansiktet.

Når innfatningen er valgt, vil vi tilpasse glassene etter dine behov, basert på vår omfattende synstest. Og når brillen er klar og du kommer tilbake for å hente den, tar vi en siste sjekk for eventuelle justeringer – og vi sikrer at glassene er riktig slipt og at innfatningen sitter som den skal. Vi legger vår faglige stolthet i at du kommer ut med den kvalitetsbrillen som er aller mest riktig for deg!

En personlig touch av kvalitet

Vi har et håndplukket utvalg av merker og modeller i butikkene våre. Flere av dem har gjennomgått mange manuelle operasjoner: det ligger utsøkt håndverk bak kvalitetsinnfatninger. En rekke merker, som Mikli, Prada og Oliver Peoples, har sine unike patenterte farger. Og visste du at materialet i mange av brillene våre, nemlig acetat, faktisk inneholder en stor andel av naturmaterialet bomull? Vi vil gjerne at våre brillemodeller skal gjenspeile den samme kvaliteten og tryggheten vi ønsker å gi kundene våre når de kjøper en brille hos oss.

En personlig butikk

Kvalitet er viktigere enn kvantitet for oss i Krogh Optikk. Siden 1877 har vi jobbet hardt for å være best, ikke størst, og det anstrenger vi oss for hver eneste dag. Derfor er butikkene våre unike med nøye utvalgt sortiment tilpasset butikkens typiske kunder. Vi strekker oss dessuten til det lengste for å tilby den beste kundeservicen og topp faglig optisk veiledning, hver dag året rundt. Du er selvfølgelig hjertelig velkommen innom for oppfølging etter at du har kjøpt brillene dine. Da hjelper vi deg med å justere ved behov, eller ved å skaffe reservedeler om du trenger det. Vi samarbeider med de aller beste kvalitetsleverandørene, for eksempel franske Essilor, som er den aller mest teknologisk innovative, og beste leverandøren på brilleglass.

Et urokkelig fokus på kvalitet

Dette gjennomgående fokuset på kvalitet har ført til at mange av de største, og stadig mer selektive motehusene fortsatt velger Krogh Optikk blant optikerne som får føre merkevaren deres, og lansere nye modeller og limited edition-kolleksjoner tidlig.

Det er vi svært stolte av, og den stoltheten jobber vi daglig for å vise gjennom å tilby topp personlig faglig service. Både i optikken, i produktene og i opplevelsen når du kommer inn i en av butikkene våre – med et brillekjøp som er helt personlig.