Syv ting du bør vite om linser

Om sommeren er det ekstra godt å kunne bruke linser. De gir en stor frihet til sommerens aktiviteter om det er å overnatte i skogen, fornøyelsespark eller spille volleyball. Er du nysgjerrig på linser, har vi svarene på de vanligste spørsmålene.

Telles linsevann som væske i håndbagasje?

I håndbagasjen er det ikke lov med mer enn 100 ml, større mengder må sendes inn med innsjekket bagasje. Husk at det er størrelsen på beholderen som er avgjørende, det hjelper ikke om flasken kun har 100ml igjen dersom flasken rommer mer. Du kan få tak i linsevæske i reisestørrelse i alle våre butikker.

Kan jeg sole meg med linser?

Ja du kan sole deg med linser, men vi anbefaler alltid å bruke en solbrille i tillegg. Visste du at du nå kan få linser med UV-beskyttelse? Kombinerer du disse med solbriller og bredbremmet hatt har du best mulig beskyttelse for øynene.

Hvor lenge kan man gå med linser?

De aller fleste linser kan du ha på hele dagen, fra morgen til kveld. Etter mange timers bruk kan øynene trenge hvile, avhengig av hvor du befinner deg. Tørr luft og arbeid foran dataskjerm kan gi irritasjon i øynene når du bruker kontaktlinser. Våre optikere vil fortelle deg hvordan du best skal bruke linsene dine.

Kjøp linser her

Kan jeg bruke linser når jeg holder på med sport eller annen aktivitet?

Linser er perfekt for akkurat denne bruken! Med linser får du klart syn i alle retninger, du slipper irritere deg over at brillen sklir ned på nesen eller at de blir fulle av vannsprut eller dugger. Linsene gir derfor en bevegelsesfrihet innenfor flere sommerlige aktiviteter som padel, terrengsykling og fotball.

Les om Maia Emilie Lund som er på elitelandslaget i roing.

Kan man sove med linser?

Du kan sove med døgnlinser, disse er tilpasset å kunne bruke døgnet rundt i opp til 30 dager. Dagslinser og enkelte månedslinser derimot, skal man ikke sove med. Det er sjeldent farlig å sovne med disse linsene på en gang i blant, så det er ingen krise å drømme seg bort i sommernettene, men det kan være ubehagelig å få dem ut ettersom de blir tørre. Hvis øyet blir irritert og føles ubehagelig, bør man oppsøke optiker.

Kan jeg bade med linser?

Ja, du kan svømme og bade med linser. Da anbefaler vi at du renser linsene grundig etterpå eller bytter til nye linser. Vi anbefaler at du bruker svømmebriller hvis du har hodet mye under vann.

Er linser dyrere enn briller?

Akkurat som briller, varierer prisen på linser etter hvilket merke og linsetype man velger. Den største forskjellen mellom briller og linser ligger i erstatningskostnader, det er dyrere å erstatte et par ødelagte briller, enn å erstatte en skadet/ mistet linse. Prisen vil også variere ut i fra byttefrekvens og hvor ofte du bruker linsene.

Det er også flere fordeler med linser. Linser dekkes ikke av sprut eller skitt, og de dugger ikke, slik som briller. I aktivitet vil linser gi et mer komplett syn i alle retninger og man slipper bekymringen for å skade brilleinnfatningen, eller hele tiden måtte justere brillen på nesen. Linser gir også friheten med å bruke solbriller uten styrke.

Bestill time til synsundersøkelse og prøv ut kontaktlinser. Vi gir deg veiledning og anbefaler deg linse tilpasset dine ønsker og behov.