Linser gir full bevegelsesfrihet. Også for deg med skjeve hornhinner.

Er du klar? Dans med linser, med klart syn. Opplev en helt ny frihet, selv om du har skjeve hornhinner!

Det går mot sommer - lange dager på stranda i solskinnet, grillkvelder med familien og forhåpentligvis sene kvelder på dansegulvet. Etter et langt år, er det på tide å komme seg ut i sola. Fylle dagene med akkurat det du vil, når du vil, med godt syn hele dagen.

Vi har linser for deg med skjeve hornhinner. Det betyr at du har akkurat den friheten du vil til å holde på med de tingene du elsker- uten at synet lager problemer. Det gjelder uansett om du skal spille volleyball på stranden, eller danse natten lang. Nyt friheten og lev det livet du vil!

Se vårt utvalg av linser.

Hva er skjeve hornhinner?

Det er mange som ikke vet at man kan få linser dersom man har skjeve hornhinner, eller i det hele tatt ikke vet hva skjeve hornhinner er. Her kommer vi inn i bildet!

Skjeve hornhinner, eller astigmatisme, betyr at hornhinnen har en ujevn krumning. Dermed brytes lysstrålene ulikt og treffer ikke netthinnen samlet. Da blir bildet som oppstår uklart. Astigmatisme hører oftest sammen med en annen synsfeil, som nærsynthet eller langsynthet.

Tegn og symptomer

Tegn på skjeve hornhinner er at du ser visse sider av et objekt som tåkete og at rette linjer oppleves bøyde. Har du en liten astigmatisme, opplever du ofte at du har perfekt syn, men samtidig føler du må anstrenge deg for å se klart i visse situasjoner.

Kjenner du deg igjen i dette vil vi anbefale å bestille en synsundersøkelse.

Dårlig syn kan være en pest og en plage, i tillegg til at det går utover livskvaliteten. Det trenger jo ikke være slik. Teknologien utvikler seg, og vi kan i dag tilby linser i topp kvalitet. Med ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM linser behøver du ikke å begrense deg, du får en helt ny frihet. Linsene har en teknologi som holder dem stabile, gir god komfort og god synskvalitet.

Usikker på om du bør ta synstest? Her er liste over tegn på at du har skjeve hornhinner:

  • trette øyne

  • hodepine (frontal/panne)

  • uklart syn

  • ting blir «skjeve»

  • problemer med avstandsbedømmelse

  • bokstaver flyter ut og kan oppleves som doble

Synet skal ikke begrense frihet- du har fremdeles mulighet til å leve livet du ønsker, og gjøre de tingene som gjør deg glad. Dans deg inn i sommeren, med linser fra Krogh Optikk.

Er du klar?

Viktig informasjon for kontaktlinsebrukere: ACUVUE® kontaktlinser kan brukes til synskorreksjon. En øyespesialist vil avgjøre om kontaktlinser passer for deg. Selv om det er sjelden, kan man utvikle alvorlige øyeproblemer ved bruk av kontaktlinser. For å unngå disse problemene, følg øyespesialistens anbefaling for bruk og utskifting grunnet naturlig bruk samt instruksjonene om riktig stell. Ikke bruk kontaktlinser hvis du har en øyebetennelse, øyesykdom eller systemisk sykdom som kan påvirke øyet, eller hvis du er allergisk mot noen av ingrediensene. Hvis du får ubehag i øyet, usedvanlig stor tåredannelse, synsforandringer, rødhet eller andre øyeproblemer, må du fjerne linsene og kontakte øyespesialisten umiddelbart. For mer informasjon, inkludert advarsler og forholdsregler, les bruksanvisningen som er tilgjengelig på ACUVUE® hjemmeside www.acuvue.no.

UV-absorberende kontaktlinser erstatter IKKE solbriller fordi de ikke dekker hele øyet.