Brilleglass tilpasset deg og dine behov

Når du kjøper brilleglass hos Krogh Optikk kan du være sikker på at du får brilleglass i verdensklasse med den nyeste teknologien som finnes på markedet.

De aller fleste av våre glass kommer fra franske Essilor, verdens største leverandør av brilleglass. Ved å kombinere godt håndverk med den nyeste teknologien på markedet, får du brilleglass som er perfekte for deg og ditt behov.

Selskapet sto bak utviklingen av den aller første progressive brillen i 1959, og har siden fortsatt å ligge helt i tet i den teknologiske utviklingen innen brilleglass.

Hemmeligheten bak en perfekt brille, er kombinasjonen av kvalitet på glassene og nøyaktig og individuelt tilpasset styrke og korreksjonsbehov. Glass og innfatning må passe perfekt sammen, og sliping og montering må utføres med stor nøyaktighet.

Kan høye styrker ha tynne brilleglass?

Ja. Hvis glassets evne til å bryte lyset (brytningsindeks) er høy nok, kan også brillebrukere med høye styrker få tynne og lette brilleglass.

Brilleglass for langsynte

Langsynthet korrigeres med konvekse brilleglass. Disse er tykkest på midten og bryter strålene slik at de samler seg med fokus på netthinnen.

Langsynt? Les mer.

Brilleglass for nærsynte

Nærsynthet korrigeres med konkave brilleglass. Disse er tynnest på midten og bryter strålene slik at de “bøyes utover” og treffer med fokus på netthinnen.

Nærsynt? Les mer.

Progressive glass – alt i ett

Fra 40-års alderen skjer det noe med øynene hos de aller fleste. Det blir vanskeligere å fokusere på nær avstand, og øynenes evne til å raskt skifte fokus fra lang til nær avstand avtar.

Dette kalles alderslangsyn (presbyopi) og kan korrigeres med ulike typer brilleglass.

Les: Dette er alderslangsyn

Den enkleste løsningen er en vanlig lesebrille, men denne vil gi et tåkete syn på avstander større enn 40 cm (vanlig leseavstand). Resultatet blir at lesebrillen må tas av og på hele tiden.

En bedre løsning er briller med progressive brilleglass. De har en meget avansert konstruksjon med ulike styrker som justerer lysets brytning på alle avstander. Forstørrelsen øker gradvis uten synlige delelinjer når blikket senkes nedover i glasset.

Vi i Krogh Optikk er stolte over å til enhver tid tilby kundene våre Essilors nyeste teknologi, og legge til rette for at tilvenningen til progressive glass blir så behagelig som mulig.

Tips: Når du kun skal bruke nærsynet en god stund, for eksempel når du setter deg til med en god bok, foretrekker mange en dedikert lese/pc-brille.

Perfekt håndverk

Før brilleglassene tilpasses innfatningen din, ser de omtrent ut som store runde forstørrelsesglass. Før de kan monteres, må de slipes, tilpasses og monteres med kirurgisk presisjon.

Vi mener bestemt at den beste løsningen er ny teknologi i kombinasjon med godt håndverk. Våre kunder får fortsatt ”håndlagde” briller, noe som etter vår mening gir et perfekt resultat.

Bestill time til synstest her eller finn din nærmeste Krogh Optikk.

Den viktige overflatebehandlingen

Både kvaliteten på brilleglassene og overflatebehandlingen har mye å si for hvor gode synsopplevelser du får. I Krogh Optikk anbefaler vi den beste overflatebehandlingen, slik at du får en brille som kan vare lengst mulig.

  • Crizal beskytter mot skadelige UV-stråler, også fra glassets bakside

  • Crizal gjør glassene lettere å rengjøre samt at de blir mer vann- og støvavvisende

  • Crizal gjør glassene mer motstandsdyktige mot riper

  • Crizal gir har antirefleksbehandling som fjerner sjenerende reflekser

Slik tar du best vare på brillene dine

Ta vare på synet med riktige briller

Livet består av små og store øyeblikk. Et godt syn og gode synsopplevelser gjør at du får mest mulig ut av dem. Med brilleglass fra Essilor kan du være trygg på at øynene dine får det de fortjener – nemlig det beste.