Vurderer du øyeoperasjon?

Vi i Krogh Optikk samarbeider med ABC Synskirurgi. Her finner du alt du trenger av informasjon og svar på noen av de vanligste spørsmålene forbundet med øyeoperasjon hos ABC Synskirurgi.

Passer øyeoperasjon for meg?

Er du over 18 år med stabil brillestyrke de siste to årene, kan du mest sannsynlig ta en øyeoperasjon. Med laser kan vi effektivt korrigere synsfeil fra ÷8 til +4. Det finnes andre metoder som gjør at vi også kan korrigere styrker utover dette. Er du over 50 år og sliter med å se klart på nært hold, kan bl.a. skifte av selve øyelinsen hjelpe.

Det finnes noen få tilfeller der øyeoperasjon ikke kan utføres, eller der det oppstår grunner til at en operasjon må utsettes. Dette avklares etter en forundersøkelse hos oss.

Time til forundersøkelse bestiller du på vår hjemmeside abc-sk.no eller ved å ringe tlf. 800 80 222.

Hva skjer under forundersøkelsen?

Dette er ditt første møte med våre øyespesialister. Her vil en optiker med mastergrad i klinisk optometri foreta en grundig synsundersøkelse på deg. Denne skal først og fremst gi svar på om vi kan operere øynene dine og hvilken metode som passer best for akkurat dine øyne. For å utelukke eventuelle øyesykdommer, vil vi utføre en grundig undersøkelse av både fremre og bakre del av øyet. I forbindelse med disse målingene vil du få øyedråper som gjør pupillene dine større. Dette gir oss bedre innsyn, men kan gjøre at du ser litt uklart i noen timer etterpå. Du skal derfor ikke kjøre bil den første tiden etter undersøkelsen.

Avslutningsvis gjennomgår vi resultatene med deg, besvarer spørsmål og anbefaler operasjonsmetode. Tid for operasjon kan avtales i nær fremtid. For at veien til målet skal bli kortest mulig, opererer vi som regel begge øynene samtidig.

Hvor raskt kan jeg få time?

Vi har stort sett tilgjengelig time for forundersøkelse i løpet av en uke eller to. Kontakt oss for mer nøyaktig svar.

Hvor lang tid tar behandlingen?

Forundersøkelsen tar ca. 1,5 time. Fra du kontakter oss for å få time til forundersøkelse til du har fått nytt syn, behøver det ikke gå mer enn et par uker.

Selve inngrepet er over i løpet av minutter, avhengig av metode. Men med klargjøring og etterarbeid må du beregne 2-3 timer på klinikken.

Gjør en laseroperasjon vondt?

Nei. Opplevelsen av smerte er individuell, men flertallet av våre kunder beskriver våre metoder som smertefrie. Det er mer ubehag forbundet med et tannlegebesøk. Enkelte rapporterer lett ubehag under selve inngrepet, men ikke smerte.

Er det farlig å ta en øyeoperasjon?

Det er en viss risiko forbundet med alle kirurgiske inngrep. For å minimere denne, benytter vi oss av det nyeste og beste utstyret på markedet til enhver tid. Vi bruker også engangsutstyr der det lar seg gjøre, for å holde risikoen for komplikasjoner så lav som mulig.

Hvor lenge varer resultatet av øyeoperasjonen?

Øyne som i utgangspunktet er stabile, vil ikke endre status nevneverdig i løpet av årene etter kirurgi. Våre metoder gir en varig endring i synet, men naturlige aldersrelaterte endringer, f.eks. grå stær og presbyopi, kan vi ikke stoppe.

Når kan jeg gå tilbake på jobb?

Du er vanligvis tilbake i normalt arbeid allerede dagen etter.

Hvordan kommer jeg i gang?

Kontakt oss for å avtale en helt uforpliktende time hvor vi snakker om synet ditt og mulighetene: Tlf. 800 80 222 eller e-post post@abc-sk.no

Mer informasjon finner du også på våre nettsider www.abc-sk.no.