Maria Skappel Holzweilers laseroperasjon hos ABC synskirurgi

Maria Skappel Holzweiler er Head of Design, med ansvar for mote, kreativitet og visuelt uttrykk i familiebedriften Holzweiler. Med en styrke på -4,5 valgte hun derfor å ta en laseroperasjon hos ABC synskirurgi, for å gjøre hverdagen lettere.

-Jeg har vært litt stresset for om noe skal gå galt. Min jobb er å overse alt det kreative som skjer i bedriften, så godt syn er helt essensielt for meg.

I tillegg til dette er Maria travel i rollen som småbarnsmor, også dette har gjort at det dårlige synet hennes har bekymret henne.
-Jeg har lenge kjent på angst rundt dette med synet mitt i nødstilfeller. Tenk hvis det begynner å brenne på natten, så får ikke jeg hjulpet barna mine ut, fordi jeg ikke ser noen ting?

For noen uker siden tok Maria en laseroperasjon på øynene hos ABC synskirurgi i Oslo. Hun gikk fra en styrke på -4,5 på begge øynene, til et krystallklart syn:

-Det er helt utrolig befriende. Altså helt sinnsykt fantastisk. Jeg kommer aldri til å ta synet mitt for gitt nå, men det er utrolig hvor fort man vender seg til å ha syn som en hauk, ler hun.

Ønsket seg laseroperasjonen lenge

Laseroperasjon hadde lenge vært et ønske for Maria, så da synet hennes endelig hadde stabilisert seg var hun klar for operasjon.

-Jeg gruet meg litt. Det som hjalp veldig, var gjennomgangen et par uker før selve prosedyren. Fagpersonene hos ABC synskirurgi gikk gjennom hele prosessen steg for steg, og forklarte meg alt som skulle skje. Jeg var redd for at noe skulle gå galt, tenk om jeg hadde blitt blind? Men de fikk forklart for meg at det verste som kan skje er at synet ikke går i null med en gang, og at man kanskje må gjennomføre prosedyren to ganger. Det var altså ikke noe å være redd for i det hele tatt, og jeg følte meg trygg og veldig godt ivaretatt da øyelege Trond Thilesen opererte meg.

Bestill time til forundersøkelse her.

En av de tingene som kan virke skummelt, er at man er våken under hele prosedyren, og får man får derfor med seg alt som skjer.

-Jeg var bevisst under hele operasjonen, men jeg fikk jo bedøvelse, så jeg kjente ingenting. Det er ganske sprøtt å kunne følge med på alt som skjer hele veien, selv om det er litt tåkete, forteller hun.

Maria synes hun har fått veldig god oppfølging både før, under og etter prosedyren, og det hele har gått knirkefritt. Hun ble selv overrasket over hvor effektivt og smertefritt det hele var.

-Etter operasjonen lå jeg i en halvtime i et rom med mørke skibriller og slappet av. Når jeg da kom ut og tok av brillene så jeg allerede mye bedre. Det var helt sprøtt, forteller hun.

Klart syn for første gang

Turen gikk da videre hjem til mamma og pappa, for middag og litt ekstra pleie. I etterkant av operasjonen dryppet Maria øynene med antibiotika og saltvannsdråper, i tillegg til at hun måtte ligge med øynene lukket i fire timer før hun sovnet for natten. Morgenen etter våknet hun til nytt syn.

-De bor på toppen av Ekeberg, så det er en kjempe fin utsikt. Når pappa kom inn og vekket meg med kaffe morgenen etter operasjonen så jeg denne utsikten ordentlig for første gang. Jeg ble rett og slett såpass overveldet at jeg begynte å gråte.

For noen uker siden la Maria ut et bilde på Instagram av barna sine. Hun hadde photoshoppet det, for å kunne vise hvor dårlig synet hennes faktisk var. Det overrasket mange hvor dårlig synet hennes faktisk hadde vært. Slik er det heldigvis ikke lenger.

-Jeg er så glad for at jeg nå ser både barna mine og mannen min helt klart når jeg våkner. Det har jeg aldri gjort før.

Når hun nå skal sette i gang med research for pre- fall trender i 2022, er det med krystallklart syn. Det blir spennende å se hva som kommer ut av den kreative prosessen til Holzweiler i tiden fremover, og det er en enklere hverdag Maria går i møte.

Les mer om laserbehandling her.