Trygg linsebruk

Linser er helt trygt når du tar enkle forholdsregler. Ta vare på øynene dine, med råd fra våre erfarne optikere.

Optikere er helsefagarbeidere

Rita Aadne Ludviksen er optiker og har Master of Science, bl.a. rettet mot klinisk praksis, øyesykdommer og sammenheng mellom andre sykdommer og syn. Hun har vært produkt- og fagsjef hos Krogh Optikk siden 2008.

"Øyet er et sensitivt vev, og derfor er hygiene ekstra viktig. Men jeg understreker at så lenge du er frisk og tar hensyn, er det like trygt å bruke linser som briller".

Optiker og fagsjef hos Krogh Optikk, Rita Aadne Ludviksen

Tips til trygg linsebruk

1. Følg alltid anbefalte rutiner for linsebruk.

2. Unngå å ta deg i ansiktet generelt, og øynene spesielt.

3. Vaske hendene med såpe og vann, og tørk dem godt før du tar på linsene.

4. Husk å vaske hendene også før du tar ut linsene. Det er ofte lettere å glemme, særlig med dagslinser som uansett skal kastes.

5. Dagslinser er praktisk, siden de byttes hver dag.

6. Hvis du har månedslinser, husk å vaske linseetuiet med linsevæske.

7. Oppbevar linser og linseutstyr et sted med lavere temperatur enn badet, for eksempel på soverommet.

8. Hvis du føler deg uvel eller har feber, forkjølelse eller influensa skal du ikke bruke linser.

Trenger du hjelp til å velge linser?

Krogh Optikk har lang erfaring med linser, faktisk helt tilbake til 60-tallet. Optiker Arild Krogh var en av pionerene i Norge som den gang startet med tilpasning av kontaktlinser. På 90-tallet var han med på å lansere de første dagslinsene på markedet, ACUVUE 1-Day. I dag kan ACUVUE® OASYS 1-Day også tilpasses deg med skjeve hornhinner. Linsene er svært behagelige, sitter ekstra godt og oppleves å gi meget god synskvalitet – du merker så å si ikke at linsen sitter på. Hos Krogh Optikk i dag tilpasses både disse, og alle typer kontaktlinser av dyktige optikere, med høy faglig kompetanse og lang erfaring.

Riktige linser og grundig synstest

– Helse og hygiene er alltid viktig i en optikers hverdag, men dette kommer selvfølgelig sterkere til syne under koronapandemien. Under Covid-19 merket vi at flere har større behov enn vanlig for trygghet rundt hygiene. Derfor tar vi en god prat med alle, og forteller om hva som er trygg linsebruk. I tillegg har vi informasjon om linsebruk, både i butikkene, i synsprøverommene og på nettsidene.