Dennis Hauger tar synstest hos Krogh Optikk

Motorsport er en av de mest synskrevende sportene i verden. Derfor tester Dennis Hauger synet sitt jevnlig.

Dennis Hauger har som drøm å bli verdensmester i Formel 1. For å nå dette målet er han avhengig av å ha et sylskarpt blikk.

Synet er avgjørende for å kunne kjøre som jeg gjør. Korrekt vurdering av øynene mine kan være forskjellen mellom gull og katastrofe. Derfor lar jeg kun de beste sjekke synet mitt.

Dennis Hauger

Interessen for motorsport startet allerede som 2-åring, da Dennis fikk sin første ATV. Da han var 4 år begynte cross-kjøringen for fullt og da han var fylt 8 år vant han sitt første løp. Siden den gang har han ikke sett seg tilbake.

- Det er utrolig viktig å ha en rask reaksjonsevne når du kjører i over 300 km/t. Allerede når jeg er i en sving må jeg begynne å planlegge den neste. I tillegg må jeg kunne prosessere alle inntrykk, signaler og ha kontroll på andre konkurrenter i veibanen. Derfor må jeg kunne feste blikket langt foran meg til enhver tid.

Motorsport er toppidrett og vi er veldig stolte av å kunne hjelpe Dennis med jevnlige synsundersøkelser. Formel2 er faktisk en av de mest synskrevende idrettene i verden, og derfor stiller vi høye krav til synet til utøveren, sier Arvid, som er 5. generasjon Krogh og optiker på Majorstuen.

Dette skjer under en synstest

En synstest hos Krogh Optikk kan avdekke mye mer enn hvilken styrke du skal ha i brilleglassene eller på kontaktlinsene dine. Våre optikere kan også oppdage sykdommer på et tidlig stadium.

- I en synstest hos oss vurderer vi om øyet er friskt eller om det kan være tegn til generelle eller øyerelaterte sykdommer. Optiker vurderer også hvor godt du ser og om det er behov for korreksjon. Øyebunnen blir grundig vurdert med en Optomap og OCT, to små revolusjoner innen øyehelse. Med disse gjør vi en vurdering av netthinnen, den indre veggen av øyet. I tillegg bruker vi en synsfeltscreener for å vurdere synsnerven i øyet og netthinnens sensitivitet, sjekker at trykket i øyet er som det skal være, samt ser på tårefilmens kvalitet, forklarer Arvid.

Under en synstest undersøker vi følgende:

  • kontroll av øyets bevegelsesmuskulatur og fokuseringsevne
  • styrkebestemmelse og samsyn
  • kontroll av synsfeltet
  • bilde av øyets netthinne
  • scan av netthinnen og synsnerven (optomap og OCT)
  • kontroll av trykket på øyet
  • kontroll av tårefilmens kvalitet

Trenger du å sjekke synet? Bestill time her.