Eys: Gjør det lettere å behandle og få behandling

Visste du at Krogh Optikk kan hjelpe deg med å få rask digital vurdering av øyeleger hos Eys?

Vi tilbyr en telemedisinsk vurdering fra dyktige øyeleger med den digitale tjenesten, Eys. I samarbeid med Eys hjelper vi pasienter som har behov for det, med å få god medisinsk oppfølging av synet sitt. Hos Eys mottar øyeleger bilder, oct-scan og relevante opplysninger av øyet fra optiker gjennom en trygg digital løsning. Dette er en tjeneste pasienten tilbys dersom de ønsker rask avklaring og samtykker til at bildene blir sendt.

Eys: Digital konsultasjon med øyelege

Dersom det under en synsundersøkelse oppdages noe i øyet ditt som bør undersøkes ytterligere, kan optikeren dele avanserte bilder digitalt med øyelegen. Prøvesvaret får du innen maks fem virkedager.

- Pasienten blir raskt ringt opp av øyelegen, som gir en god beskrivelse og en omfattende vurdering av øyet. Om kapasiteten tilsier det, kan pasienten få svar allerede samme dag og fastlege blir alltid informert og inkludert, sier øyelege Jørn Beckröge, som startet Eys i 2016.

- Optikere tar gode faglige vurderinger, men i enkelte tilfeller behøves en medisinsk vurdering. Øyelegen henviser pasienten videre til sykehuset om nødvendig, slik at saken blir fulgt opp raskt. Kommunikasjon på tvers av disse instansene gjør prosessen mye mer effektiv, sier Jørn.

De fleste øyesykdommer kan avdekkes raskt uten konsultasjon ved fysisk oppmøte gjennom bruk av digitale henvisninger til Eys.

Naturlige forandringer i øyet

Selv om det er et fåtall som må til øyelege, så er Eys en flott mulighet når det er behov for nærmere vurdering.

- Typiske saker som sendes til øyelegen hos Eys, er når vi ser forandringer i det vi kaller makula, det vil si skarpsynet. I skarpsynet er øyeleger ofte forsiktig med å behandle på tidlige stadier og vil kanskje vente til synet blir dårligere, sier Rita Aadne Ludviksen, som er fagsjef hos Krogh Optikk. I slike tilfeller kan det være aktuelt å sende informasjon over til øyelegene hos Eys, slik at de kan ta en god medisinsk vurdering.

I Krogh Optikk har vi optikere med lang erfaring og flere med mastergrad i sitt fag. Samarbeidet med Eys forsterker Krogh Optikks faglige styrke og gir deg som kunde økt trygghet.

Tjenesten er tilgjengelig i alle Krogh Optikks butikker og koster kr. 320,- hos Krogh Optikk og kr. 375,- hos Eys.

Spar tid og reisevei med Eys

Systemet gjør også at reiseveien reduseres betydelig, noe som kan spare pasienten for mye tid og flere måneder med bekymring og ikke minst ventetid.

- Du slipper å ta fri fra jobb, og kostnaden er akkurat den samme som hos fysisk øyelege. Hos optiker kan du ta synstest i hele åpningstiden, fra kl. 9-18, og noen steder helt frem til kl. 21, forteller Rita.

En medisinsk vurdering gir økt trygghet for både kunde og optiker samt pårørende som kan engste seg. Med Eys vil du oppleve å få et raskt svar og slippe unødig bekymring.

Med denne digitale øyehelsetjenesten unngås ekstra logistikk og mye tid blir spart. En løsning for fremtiden, sier fagsjefen hos Krogh Optikk.