Barn trenger også solbriller

Visste du at barns øyne er mer utsatt for solskader enn dine? Slik får du barn til å bruke solbriller.

Vi har blitt flinkere til å beskytte barnas hud med solkrem, men glemmer ofte hvor viktig solbrillene er. Barn trenger gode solbriller med minst like god beskyttelse mot skadelige UV-stråler som foreldrene. Barns øyne er fortsatt under utvikling og er derfor ekstra utsatt for solens skarpe stråler. I tillegg oppholder barn seg oftere og lengre ute i solen enn voksne.

Tips: barn og solbriller

  • Jo større barnet er, desto viktigere å la barnet få velge solbriller selv. Hvis barna liker solbrillene, er det mye større sjanse for at de bruker dem

  • Barnesolbrillen må passe til barnets neserygg og ører. Snakk med en fagperson/optiker som vil sørge for at du får en solbrille som passer barnet ditt

  • Barnesolbriller skal beskytte både mot UVA- og UVB- stråling

  • Unngå barnesolbriller som kan lett kan gå i stykker og skade øyet

  • Se nøye etter defekter og riper på brillen/glasset som kan forårsake blinking og hodepine

  • Sjekk UV-stråling på yr.no

  • Pass på at solbrillen dekker godt slik at ikke solstråler sniker seg inn på siden, over eller under brilleglasset

Barn er aktive - finn solbriller som passer ditt barns behov

Når barn er midt i en lek har de lett for å glemme at de har solbriller på. Derfor er det viktig at en barnesolbrille sitter godt på hodet, den må være solid og viktigst av alt, den må ha uknuselige brilleglass. Glassene bør heller ikke være for mørke, det kan oppleves som hemmende i leken. Det ideelle er et par bøyelige, solide barnesolbriller med optimal passform.

Det er en stor fordel å prøve solbrillen på barnet først. Kom innom en av våre butikker, så vil vi hjelpe deg å finne en solbrille som passer godt og som barnet ditt liker.

Finn din nærmeste Krogh Optikk

Solbriller for de minste

Fordi babyer og små barn har lett for å rive av seg solbrillene i starten, kan det være lurt med tidlig tilvenning. Et tips er å sette solbrillen på de minste når de sover i vognen eller pulken, da føles ikke overgangen så brå når de våkner.

For de minste som ligger i vognen og ser rett opp mot solen, er det viktig med mørke glass. Om våren og sommeren bør de minste uansett også beskyttes med en solhatt med bred brem.

Ved ekstra sterk sol og mye reflekser fra snø eller sjø, er det spesielt viktig at solbrillene har en høy beskyttelsesgrad og mørke glass.

Vi hjelper deg å velge rett solbrille til barnet ditt. Du finner oss her.