Solbriller: trender i 2021

Se sesongens nyheter innen solbriller og modellene som trender på sosiale medier.

– Vi unner oss mer luksus nå når vi ikke kan reise! Det kan ha gjort at vi velger litt ekstra luksuriøse solbrillene i år. Det er alltid klassikere i sort og brunt, men i år ser vi også mer fancy varianter i hvitt, duse pasteller og kremhvitt. Og en del metall og 70-talls glamour, sier optiker og trendekspert Ida hos Krogh Optikk Majorstuen.

– Samtidig er det ikke lenger like tydelige store trender som før - alt er lov. Hvert motehus lager brede kolleksjoner med alt fra tidløse solbriller til futuristisk oversized modeller.

Hvilke solbriller er trendy i 2021?

Før orienterte man seg om trender i butikk. Nå blir folk inspirert gjennom TV-serier og sosiale medier, særlig Instagram. Dermed vet veldig mange akkurat hva de vil ha, og det kan bli venteliste på visse modeller.

– Kundene våre vil ha den lilla Celine-modellen de har sett på Kaja Gerber, og den futuristiske Dior brillen med logoglass. En annen hit i år er Chanel 5422B med innfelt logo – og det er alltid venteliste på Audrey-brillene fra Celine. De vil ha noe eksklusivt, og solbriller er tilgjengelig luksus til ok pris. Og det er spennende utvalg i kolleksjonene fra de ulike motehusene!

Gucci solbriller

Hos Gucci får du hele spekteret, fra klassisk til rosa strass. To markante modeller er den oransje retro-piloten og GG516S, en stram 90-tallsfuturist med speilglass.

Gucci

Celine solbriller

Baby Audrey og New Audrey er alltid populære. I år har vi nye modeller i hvitt og kremhvitt, runde 60-talls i metall og den lilla ovale vi tror blir en bestselger.

Celine

Tom Ford solbriller

Tom Ford er kjent for trygge farger og selvfølgelig piloten. I år kommer den i mer crazy varianter som oversize eller fargelek med lilla og oransje i glassene.

Tom Ford

Dior solbriller

Årets kolleksjon har inspirasjon fra ulike tidsepoker. Mindre farger, men mye lek med logo. IT-modellen er Diorxtrem; den futuristiske solbrillen med logoer i glasset.

Dior

Oliver Peoples solbriller

Klassisk retrodesign inspirert av 60-tallets LA, diskret og uten logo. I år ser vi varianter med fargegraderinger, særlig grønt, turkist og duse jordfarger.

Oliver Peoples

Pilotbriller

Uansett trendbilde er pilotbrillen aktuell. Aviator fra Ray-Ban er bestselger overalt, men også Gucci, Tom Ford og Bottega Veneta har sine varianter. I år ser vi flere firkantede modeller som tillegg til klassisk dråpeform.

Pilotsolbriller

Polariserte glass – og andre typer solbrilleglass

Solbrilleglass skal beskytte mot UV-stråler, og gjerne også fjerne refleksjoner, slik polariserte glass gjør. Det finnes stort utvalg i solbrilleglass. De fleste velger mørke glass eller klassiske bruntoner, mens speilglass gir en mer futuristisk effekt. Graderte glass gir et bohemsk uttrykk og slike caféglass har det vært mye av en stund. Nytt i år er fargelek som hos Gucci, med gradering for eksempel fra blått til grønt.

Sportsbriller

– Folk er opptatt av forskjellige ting; design, passform, aktivitet. Derfor spør vi alltid hva brillen skal brukes til. Gjennom året som har gått ser vi at flere vil ha sportsbriller. Vi er mer ute og trenger såkalte raske briller. De skal sitte godt, beskytte godt og stoppe steinsprut og kvist når man sykler. Oakley har avansert teknologi og er en klassiker innen sportssolbriller. De nye modellene har litt «spaca» design, er uten ramme og kommer i mange spennende farger.

Sporsbriller

Solbriller til barn?

Husk også solbriller til barna, de har mer sensitive øyne enn oss! Og er mye ute i solen, eller vannkanten med masse refleksjon. Flere motehus har barnesolbriller som matcher voksnes, som Oakley Radar eller Ray-Ban Round – altså ingenting å si på stilen! Barn med vanlige briller kan få solbriller med styrkeglass og fargeskiftende glass som tilpasser seg lyset.

Solbriller med styrke

Også voksne kan få solbriller til alle bruk. Setter du styrkeglass i solbrillene kan du lese, kjøre bil og se klart overalt, samtidig som du beskyttes mot UV og fortsatt ser upåklagelig ut, så finn dine favoritter i sommer! Se utvalget hos nærmeste Krogh Optikk, og gjør deg klar for en ny solskinnssesong.