Solbriller til dame – trender 2022

Solbrillene kommer i mange forskjellige former og farger i år. Se sesongens nyheter, og finn riktig solbrille for deg. Her er de mest trendy solbrillene til dame i 2022.

-For 2022 vil jeg si at de fleste motehusene har et bredt utvalg av forskjellige former, både store, små, runde og firkantet. Vi ser at flere av merkene bruker mer og mer store logoer på stenger enn tidligere, og at 2000-tallets trender er tilbake – noe som i en lang stund har vært borte eller vært mer diskré, sier Ida, optiker og trendekspert hos Krogh Optikk.

CELINE TIL DAME

Motebildet går mot lysere tider og er preget av fargerike nyanser. Den nye kolleksjonen fra Celine er det ultimate tilbehøret denne sesongen. -Det er mye mer av firkantede og stramme varianter i farger som rosa, blått, hvitt og neongult i Celines kolleksjon for sommeren.

Celine

GUCCI TIL DAME

Samtidig som 2000-tallets trender blir å se igjen, har Gucci latt seg inspirere av 70-tallets store solbriller.

-Gucci har mer oversized modeller denne sesongen og gradering i glassene som er litt dusere i uttrykket.

Gucci

FENDI TIL DAME

Flere av motehusene leker også med cutouts i glassene og blandinger av acetat i fronten. Dette ser vi i kolleksjonen til Fendi.

-Fendi er veldig i vinden og har blitt en influencer-favoritt. Sammensetningen deres av farger på solbrillene består av duse toner, som er et tegn på at vi går en lysere tid i møte.

Fendi

Hvilke briller passer deg?

Husk at alt er lov når det kommer til solbriller, og at vi hjelper deg med å finne den perfekte solbrille for ditt bruk.

-Det viktigste er å finne en solbrille som passer deg, ansiktet ditt og din livsstil. Når du handler hos oss, vil vi derfor alltid spørre deg om hva du skal bruke solbrillen til, enten det er sport, hverdagsbruk, solbrille med styrke eller om du ønsker en skikkelig statement-solbrille.

Det kan være vanskelig å velge blant det brede utvalget av solbriller. Et godt råd er derfor å finne ut hvilken modell som passer din ansiktsform best - her har vi god erfaring.

-Det aller viktigste er å finne en solbrille som er riktig størrelsesmessig, så man ikke drukner i brillen eller at ansiktet blir for stort i forhold til brillen. Utover det ser vi at et rundt ansikt ofte kler firkantede briller, mens runde briller vil kle deg bedre om du har mer firkantet ansikt. De fleste variasjoner av solbriller passer ovale og hjerteformede ansikter.

Lurer du på om du trenger solbriller med styrke? Bestill time til synsundersøkelse i dag!

Solbriller til barn

Solbriller som matcher mor eller fars solbriller er i trendbildet som aldri før. Ray-Ban og Oakley har hatt dette i flere år, og barna vil gjerne ha samme Wayfarer som sine foreldre. Nå fortsetter også motehuset Chloë med “mini me”-kolleksjoner.

-Barna må ha solbriller, spesielt siden de har enda mer sensitive øyne enn voksne. Ofte er barn mye ute i solen og i vannkanten, der det er sollys og refleksjon.

-Den nye kolleksjonen til Chloe inneholder matchende briller til mor og barn, med hjerter i glassene og morsomme farger.

Solbriller til barn

Solbriller med styrke

Setter du styrkeglass i solbrillene, kan du lese, kjøre bil og se godt overalt, samtidig som du beskyttes mot UV-stråler og fortsatt ser upåklagelig ut.

-Når du skal ha solbriller med styrke, er dette mulig i de fleste av solbrillene vi har. Besøk oss i butikk for mer informasjon om solbriller med styrke.

Se utvalget hos nærmeste Krogh Optikk, og gjør deg klar for solfylte dager!