Sesongens solbriller

Utforsk sesongens solbriller og la deg inspirere av stilige sportssolbriller og lekre solbriller til hverdagsbruk

Solbriller er et viktig tilbehør å ha med seg gjennom hele året, men spesielt i vintermånedene kan solstrålene være skarpe og reflektere fra både snø og is. Denne sesongen ser vi definitivt en økning i populariteten til sportsbriller, og dette spesielt blant aktive nordmenn som er opptatt av å beskytte øynene sine under utendørsaktiviteter. Ved å investere i kvalitets-sportsbriller vil det kunne beskytte øynene dine bedre mot skadelige UV-stråler og samtidig gi klar sikt i varierende lysforhold.


Vi ser også flere spennende nyheter fra de store motehusene. Da er det lekre solbriller som passer til mer hverdagslig aktivitet som gjelder. Vi har plukket ut noen favoritter fra Dior og Gucci som passer utmerket denne sesongen.

Hva er viktig å tenke på når du skal velge en sportsbrille?

Oakley og Moncler er begge gode alternativer for deg som søker høy kvalitet og funksjonalitet, og som ser etter en sportsbrille med stilfullt design. Noe av det viktigste en bør tenke på i valg av en sportssolbrille er glassvalget. Dette valget kan påvirke synskvaliteten og gode glass kan beskytte mot skadelig UV-stråling. Her gir vi deg noen punkter som kan være verdt å tenke over i forbindelse med valg av sportsbrille.

1. UV-beskyttelse: Solbriller er ikke bare et moteplagg, men også en beskyttelse mot skadelig UV-stråling fra solen. Det er derfor viktig å velge briller med glass som gir god UV-beskyttelse (se etter CE-merket), spesielt hvis du skal bruke dem til utendørsaktiviteter.

2. Polarisering: Polariserende brilleglass kan hjelpe deg med å se bedre og klarere i sterkt lys, spesielt når du er i bevegelse. Dessuten kan det redusere blendingen fra reflekterende overflater som snø, is og vann, og kan også gjøre at du bedre ser kontraster.

3. Farge: Glassets farge påvirker synskvaliteten og fremhever konturer slik at detlajer blir tydeligere og kontraster sterkere. For eksempel gir gule og oransje brilleglass økt kontrast i skumring eller i overskyet vær, mens grå glass gir mer naturlige farger og redusere blending i sterkt sollys.

4. Materiale: Glassmaterialet kan påvirke både vekten og slitestyrken til solbrillene. solbrilleglass av polykarbonat, et patentert plastmateriale som blant annet brukes i vernebriller og som tåler ekstrem påkjenning uten å knuse.

5. Passform: En solbrille skal sitte godt over nesen og bak ørene. Enkelte solbriller som egner seg til fysisk aktivitet har et materiale på neseputene og bak ørene som er spesialdesignet slik at brillen ikke skal skli av. Andre har egne snorer som man kan stramme bak hodet slik at den ikke faller av.

To populære merker for sportsbriller denne sesongen er Oakley og Moncler. Oakley er kjent for sin innovative teknologi og høye kvalitet. De tilbyr en rekke solbriller designet spesielt for utendørsaktiviteter, der Radar og Jawbreaker er to populære modeller. Moncler, på sin side, er kjent for å kombinere stil og funksjon i sitt design, og deres sportsbriller er intet unntak.

Sportssolbriller fra Oakley og Moncler

Utforsk sesongens solbriller fra Gucci og Dior

Denne sesongen åpenbarer det seg superspennende nyehter fra noen av verdens største motehus. Vi ser en blanding av sterkere farger i grønt og oransjerødt, og duse lillatoner fra Gucci og CELINE. Fasongene kommer i alt fra store, glamorøse briller til små, stramme og firkantede modeller, som også har vært populære en liten stund allerede. Dior har i årets vårkolleksjon designet en rekke luksusplagg og accesoires for bruk på fjellet, men som i like stor grad kan brukes i byen.

Med de riktige solrillene kan du nyte vinteren med stil og samtidig beskytte øynene dine mot vintersolen. Men viktigst av alt er de å velge solbriller som passer godt og føles komertable å bruke. Utforsk flere solbrillenyheter i nettbutikken vår, eller kom innom en av våre butikker, så hjelper vi deg med å finne solbrillen som passer deg best.

Sesongens solbriller