Krogh Optikk + Fretex: Ny kolleksjon

2. mai slippes en helt ny kolleksjon med secondhand solbriller i nettbutikken til Fretex Arkivet! Krogh Optikk har samlet inn et utvalg eksklusive briller og solbriller som frontes av moteprofil Celine Aagaard.

Krogh Optikk og Celine har samarbeidet i over to tiår, og de deler samme syn på varighet og tidløs kvalitet.

-Bærekraft er avgjørende i motebransjen, og vi må satse på god kvalitet som varer lenge. Kolleksjonen fra Krogh Optikk og Fretex består av unike briller som er samlet inn og redesignet til solbriller, sier Celine.

Celine har vært dedikert til mote hele veien, og hun har både grunnlagt sitt eget merke Envelope1976 og vært bærekraftekspert i Vogue Scandinavia. For henne er tidløst design, kvalitet og fokus på varighet nøkkelen.

-Da jeg vokste opp på 70-tallet arvet man nesten alt fra familiemedlemmer eller naboer. Det man ikke kunne arve, måtte man ønske seg med god grunn eller kjøpe brukt. For meg har gjenbruk vært helt naturlig - lenge før det ble trendy. Slik jeg ser det, har Fretex vært helt eksepsjonelle i sitt arbeid og bidratt stort til å gjøre gjenbruk til et enkelt valg for alle. Jeg oppfatter det som lett å finne skatter hos Fretex, og de er en naturlig samarbeidspartner som bidrar stort til en holdningsendring i bransjen.

Fretex Arkivet er et mer kuratert konsept for de som handler brukt, der det skal være enda lettere å finne gode kvalitetsplagg- og moteriktig tilbehør.

-Når det kommer til solbriller har vintage-briller faktisk vært noe av det jeg alltid har sett etter - da jeg mener briller bare blir mer og mer ikoniske når de er brukt. Jeg har en mor som har spart på sine markante 70-talls briller, og mine solbriller fra tidlig 80-tallet, da man skulle ha hvite plastbriller på ski som var nesten like store som to TV-skjermer. På 90- og 2000-tallet kom de smale og mer tacky brillene samt fluebrillene fra Dior, som er høyaktuelle igjen nå!

Brillene Celine skal donere har også en historie, og de er like kule i dag.

-Målet er at noen andre som kan bruke dem mer enn meg, skal få gi brillene nytt liv - som er noe av det kuleste aspektet med gjenbruk. I samlingen min har jeg briller fra ulike epoker i livet, men man kan ikke samle på alt dersom det ikke brukes. Da er det bedre å gi noen andre muligheten.

Frelsesarmeen og Krogh Optikk

Krogh Optikk har også en lang historie med Frelsesarmeen, som startet med innsamling av briller til veldedighetsprosjekter. I senere år har vi samarbeidet med Slumstasjonen til Frelsesarmeen, hvor deres gjester regelmessig kommer til en kostnadsfri og meget grundig synsundersøkelse. De som trenger briller, får dette også. I 2020 ble samarbeidet utvidet til Fretex med første kolleksjon av secondhand solbriller.

-Fretex gjør en fantastisk jobb med gjenbruk, mens Krogh Optikk har kvalitet i fokus og er best på brillemote, sier Celine.

Denne våren lanseres det en helt ny kolleksjon av solbrillemodeller i nettbutikken til Fretex. Inntektene fra salget går til Frelsesarmeens arbeid.

-Alle kunder kan levere inn gamle briller som de ikke bruker lenger, hos oss. Vi setter dem i stand slik at nye folk kan få glede av dem. Prosjektet med Fretex er en veldig god måte å gjenbruke briller på, sier Ida, butikksjef hos Krogh Optikk på Majorstuen.

Brillene som doneres, blir rengjort og reparert, slik at innfatningen skal tåle nye glass. I kolleksjonen som lanseres nå, er de gamle glassene byttet ut med solbrilleglass. Krogh Optikk tar alltid imot gamle solbriller og innfatninger. Briller som ikke blir redesignet til solbriller, kan brukes videre i andre prosjekter som for eksempel “Vision for all”.

Y2K-solbrille fra Gucci

Enten du liker det eller ikke, Y2K-trenden har kommet for å bli, og her får du en ekte tidlig 2000-talls innfatning fra Gucci, redesignet som en solbrille. Fargene er i klassisk brun, med den ikoniske Gucci-logoen på stangen. Glassene er i helfarget brun som skaper en helhetlig farge på solbrillen. Er dette sommerens solbrille?

Vintage YSL

70-tallets trender og design vil alltid være i motebildet, også når det gjelder solbriller. Her har vi redesignet en vintage innfatning til en solbrille i ekte 70-talls ånd. Bare sjekk den graderte fargen på rammen og den oversized rammen. Perfekt til sommerfesten og årets solbrillesesong.

Skill deg ut med Marc Jacobs

Marc Jacobs er og var kjent for sine lekne og morsomme innfatninger og solbriller. Denne solbrillen er i mer klassiske fargetoner som gull og grønn, men med et spennende asymmetrisk mønster og spill på rammen. En klassisk solbrille med interessante detaljer - perfekt til deg som ønsker en solbrille som skiller seg litt ut.

Tidløs solbrille fra Chanel

Vi kan ikke redesigne innfatninger uten å ha med noen fra Chanel. Kjent for sitt klassiske og stilrene design, mønstre og logo - solbrillen er perfekt for deg som ønsker en tidløs brille som kler enhver anledning.

Se deler av kolleksjonen her.

Klassisk solbrille fra Saint Laurent

Saint Laurent er kjent for sitt stramme og klassiske design. Solbrille- og brilledesignet består ofte av rette linjer, arkitektonisk inspirasjon og klassiske farger, som sort og brunt. Denne er en tidløs klassiker og det perfekte tilskuddet til solbrillesamlingen.

Ikoniske Ray-Ban Wayfarer

Vi kan ikke snakke om solbriller uten å nevne Ray-Ban og Wayfarer. Denne ikoniske solbrillen er sett på utallige kjente ansikter foruten å være en favoritt blant våre kunder. Solbrillens rene og enkle design gjør at den løfter ethvert antrekk, uten å stjele oppmerksomhet fra personen som bærer brillen. Wayfarer er den perfekte solbrille, uansett anledning, årstid eller århundre.

Trond Espen Seim har vært kunde hos Krogh Optikk siden første gang han fikk linser på 90-tallet, og han har donert sin Wayfarer fra Ray-Ban.

-Dette er et flott prosjekt, som jeg såklart har lyst til å bidra til! Jeg har ikke så mange fete klær, men jeg har fete briller fordi jeg har vært kunde av Arvid Krogh i mange år. Derfor vil jeg donere min Wayfarer, som jeg mener er noe av det kuleste du kan få, sier Trond Espen Seim.

-Jeg ønsker å gi bort noe jeg har lyst på selv og som jeg tror andre vil ha glede av.

Favoritten fra Phillip Starck

Dette er kanskje et ukjent merke for de fleste, men for de som kjenner merket, er det oftest en favoritt. Brillen er designet med “skulderledd”-stenger - dvs. stengene har en funksjon som gjør at den kan bøyes og rulles i flere retninger. Siden denne funksjonen ble lansert, har merket blitt en favoritt blant mange.

Kolleksjonen slippes i nettbutikken til Fretex og på Fretex i Universitetsgata 2. mai.