Krogh Optikk x Fretex

Torsdag 25. mai lanseres det en helt ny kolleksjon av redesignede solbrillemodeller fra Krogh Optikk som selges i nettbutikken til Fretex.

Ny second-hand solbrillekolleksjon

Kolleksjonen fra Krogh Optikk og Fretex består av unike briller som er samlet inn og redesignet til solbriller. Årets Krogh Optikk x Fretex second-hand solbrillekolleksjon består av rundt 30 forskjellige solbriller, fra noen av verdens største motehus, samt mindre nisjemerker.

Det er en kombinasjon av briller og solbriller fra 90-tallet, 2000-tallet og andre litt nyere varianter. Noen av årets skatter kommer fra: Dior, Chanel, Marc Jacobs, Oliver Peoples, Saint Laurent for å nevne noen. Kolleksjonen lanseres i Fretex sin nettbutikk, torsdag 25. mai, der inntektene fra salget går til Frelesarmeens arbeid.

Brillene kan kjøpes i nettbutikken til Fretex.

Vi i Krogh Optikk synes det er stas at briller som har vært brukt får nytt liv som solbriller, og håper at andre nå vil få stor glede av disse solbrillene.

Hvilke briller blir redesignet til solbriller?

Hvert år samler butikkene våre inn tusenvis av brukte briller fra våre kunder. Brillene som doneres blir nøye vurdert til dette prosjektet, så blir de renset, reparert, justert slik at brilleinnfatningen skal tåle nye glass. I kolleksjonen som lanseres i mai 2023, er de gamle glassene byttet ut med nye kvalitetssolbrilleglass fra Essilux.

Krogh Optikk tar alltid imot gamle solbriller og innfatninger. Briller som ikke blir redesignet til solbriller, brukes videre i andre prosjekter som for eksempel “Vision for all”.

Frelsesarmeen og Krogh Optikk

Krogh Optikk har også en lang historie med Frelsesarmeen, som startet med innsamling av briller til veldedighetsprosjekter. Vårt samarbeid med Frelsesarmeen har utviklet seg over tid og i 2020 ble et nytt prosjekt startet med lanseringen av ‘Krogh Optikk x Fretex Secondhand Solbrillekolleksjon.’ Kolleksjon ble en umiddelbar suksess der kombinasjonen av tidløs mote, høy kvalitet og et veldedig formål slo an, og brillene ble utsolgt på kort tid. Siden den gangen har vi lansert flere kolleksjoner sammen, med briller donert av influencere, skuespillere og kunder. Noen av nyere dato i tillegg til herlige vintageskatter som nå er ‘one of a kind.’

Prosjektet med Fretex er en veldig god måte å gjenbruke briller på. Å gi de nytt liv og støtte Fretex i sitt arbeid er magisk!

Ariv Krogh, optiker og butikksjef hos Krogh Optikk

Har du en gammel brille?

Har du en gammel brille liggende hjemme? Lever den til Krogh Optikk, så kan det hende at den blir en del av vår neste kolleksjon med Fretex. Besøk en av våre 21 butikker i Oslo, Bergen, Trondheim, Drammen, Kolbotn, Strømmen, Lørenskog, Tønsberg, Larvik eller Sandefjord.

Se solbrillekolleksjonen i Fretex sin nettbutikk når de slippes torsdag 25. mai. Alle inntekter fra salget går til Frelsesarmeens arbeid.