Fargeskiftende kontaktlinser som tilpasser seg lysforholdene

Det har nå kommet en ny linse på markedet – fargeskiftende kontaktlinser. Disse linsene tilpasser seg lysforholdene, akkurat som et fargeskiftende glass i solbriller.

Vi i Krogh Optikk har i samarbeid med Olympiatoppen og seilerne Martine Steller Mortensen og Nicholas Fadler Martinsen, testet ut de fargeskiftende linsene i over et år på treningssamlinger rundt omkring i hele verden. Tilbakemeldingene er strålende.

«Nå har vi hatt en lang og fin treningssamling i sterk sol, og vi har benyttet oss av de fargeskiftende linsene Acuvue Oasys with Transitions, hver eneste dag både på land og på vann gjennom hele treningssamlingen. Vi har vært så fornøyd med linsene at vi har kunnet legge solbrillene igjen på land og bruke linsene gjennom treningen.»

Dette har selvsagt skapt nysgjerrighet hos andre seilere, som har kommet bort og spurt om hvordan de klarer seg uten solbriller i den sterke solen.

Hvorfor bruke fargeskiftende linser?

«Utfordringen vår i treningshverdagen på sjøen er at det spruter mye saltvann på solbrilleglassene, noe som legger igjen et belegg av salt på glassene. Dette gjør at vi ikke ser godt nok gjennom solbrillene når vi seiler.»

Videre forteller Martine og Nicholas at hvis de legger bort solbrillene, kan de få vondt i hodet av solstrålene, samtidig som det er vanskelig å se detaljene på vannet på grunn av solen. «Derfor er det ingen tvil for oss at de fargeskiftende kontaktlinsene er svært gunstige i treningshverdagen vår. Vi føler at solbriller kan være med å gjøre det litt mørkere på de aller sterkeste soldagene, men når brilleglassene etter kort tid er dekket med saltvann, er det for oss et enkelt valg i favør av linsene som vi opplever sitter godt på øynene til tross for mye bølgesprut.»

Solbrillene er fortsatt et godt tillegg til linsene, da særlig på dager med tynt skylag og mye sterkt hvitt lys. «Vi kan absolutt anbefale disse linsene til andre seilere og idretter som også sliter med dugg, salt og andre forstyrrende elementer på solbrilleglassene.»

Klart syn på sjøen

«Nå har vi sett både delfin og hai med linsene, så vi kommer absolutt til å fortsette og bruke Acuvue Oasys with Transitions-linsene.»

Ønsker du mer informasjon om disse linsene? Ta kontakt med oss i Krogh Optikk.