2. jun 2017

SOMMER, SOL OG SHADES

Takst: Darja Barannik  Foto: Ebba Hognestad

Etter en lang vinter og en vår som minner om høsten, er det ikke rart vi nordmenn blir ekstra glade i sommeren når den endelig er her. Sommeren er en årstid som alltid får meg til å sitte igjen med gode minner og en følelse av at livet: Det er skikkelig fint, det. Godvær og sol, glade og lettkledde mennesker, deilig mat og kald drikke. Sommeren kan nærmest virke som en fest som ikke har noen ende – det er i alle fall det man håper på! Å gjøre det beste ut av sommeren har alltid vært utrolig viktig for meg. Året rundt er man stresset, opptatt, kald og sliten; men om sommeren får man endelig tid til å møte de vennene man ikke rekker å prioritere, gjøre de tingene som gjør en glad, samt kunne late seg en hel dag helt uten dårlig samvittighet! 

Ikke bare er sommeren en årstid som letter på samvittigheten; den lar deg også lette på kroppen, bokstavelig talt! Endelig kan man befri seg fra lag-på-lag, store ullgensere og parkaser. Skuldrene kan senkes og kroppen skal få puste i det fri. I tillegg tillater sommeren bruk av solbriller døgnet rundt, og hvor digg er ikke det?

 

Solbrillen er ikke bare en trend, men er også et viktig redskap da den beskytter øynene for skadelige UV-stråler. Man skal ikke undervurdere viktigheten ved å passe på øynene sine når solen er på sitt sterkeste – øynene har du bare to av, og synet kan ikke erstattes hvis noe skulle gå galt. Det at solbrillen har blitt en trendsetter, er jo en superpositiv ting når man tar beskyttelsen i betraktning. Samtidig kan solbrillen gjøre en hel del for deg og antrekket ditt, og derfor har jeg tatt for meg fire solbriller som passer til enhver anledning – alt fra den praktiske og brukervennlige brillen til den glamorøse diva-brillen.  

 

 

I år er jeg overlykkelig over å skulle tilbringe noen herlige solfylte dager på en båt i Italia. I den anledning pakker jeg kun løse, digge sommerkjoler og tunikaer som tar minimalt med plass i kofferten – her skal frihetsfølelsen virkelig få blomstre! For å spice opp riviera-minimalisten i meg, blir mine favorittbriller fra Céline med på reisen. Denne kule, oversized modellen passer til absolutt alt og er en personlig favoritt jeg aldri vil gå lei. I år har jeg investert i et par utrolig spesielle og fine ”se og bli sett”-solbriller fra Guccis sommerkolleksjon, som definitivt blir en brille å se godt plassert på nesen min denne sommeren! Brillen har en rektangulær form som passer perfekt til mitt ansikt. Jeg elsker de glamorøse perlene som fremhever innfatningen, så vel som divaen i meg. 

 

 

Selv om jeg skal late meg en del denne sommeren, inngår fortsatt trening i den daglige rutinen min. Når været er på sitt beste, er det ingen vits i å gjemme seg inne på et tomt treningsstudio. Oslo er en by som tilbyr flotte parker, landeveier og skogstier som man kan benytte seg av til spaserturer, joggeturer eller sykkelturer. I tillegg har byen flere freshe tennisbaner, volleyballbaner og lignende, som jeg anbefaler å ta i bruk! Til uteaktiviteter sverger jeg til de raske Oakley-brillene mine. Disse sportsbrillene er perfekte utendørs og sitter som støpt! Med denne brillen trenger jeg ikke bekymre meg for at støv eller plagsomme småfluer skal treffe meg i øynene. Man kan velge mellom ulike smarte glass – alt fra speillinser, polarisert glass og glass som øker kontrastene i omgivelsene osv. Klarer man dog ikke bestemme seg for én favoritt, kan man bytte glasset i innfatningen når du går lei det gamle. Win-win! 

 

 

Den runde hippie-brillen går aldri av moten og blir fornyet av de store motehusene hvert år. I år har jeg lagt min elsk på denne runde modellen fra Ray-Ban med speilglass. Jeg sverger fortsatt til klassikeren Wayfarer (en av de få tingene som har fulgt meg lengst i livet foruten familie og venner, he he); en superfleksibel brille som passer til absolutt alle [kles]stiler og begivenheter. Det er befriende å kunne veksle mellom disse to ulike modellene nettopp fordi de utgjør såpass forskjellige looks. Med den ovale formen er jeg ikke like anonym, som gjenspeiler at jeg også kler meg mer synlig. Det fargerike speilglasset utgjør prikken over i-en for ethvert antrekk, og fremhever den avslappede, samt kule hippie-holdningen. Brillen passer spesielt godt på festivaler: Styl de med en oversized skjorte som du knyter i livet for en mer avslappet look, jeans og gullsmykker rundt halsen, i ørene og på hendene. Og med det ønsker jeg alle PEACE AND LOVE og en nydelig sommer!