18. nov 2020

Øye for tidløse klassikere

Det er tid for å se fremover, heve blikket og tenke langsiktig. Solen står lavere på himmelen, og det er bare å nyte hvert øyeblikk. Høytid betyr mer tid sammen med dem du er glad i, og tid for å koble av etter et annerledes år. Her er et eksklusivt utvalg av tidløse designsolbriller fra Krogh Optikk som aldri går av moten, samt tips til klassikere du kan investere i til jul. Ikoniske og tidløse - elegante, markante, sporty og sesongløse.

 

 

Sesonger viskes stadig mer bort, og heldigvis tar de aller fleste mer bærekraftige valg - også designerne. Det å investere i noe som varer blir stadig viktigere for oss, og det har blitt naturlig å tenke mer langsiktig. Skal man investere i noe til seg selv eller gi en gave, er det bedre å kunne gi noe som varer - både i form og utseende, men som også beskytter deg. Et par solbriller er tilbehøret som sitter midt i ansiktet, og som med ulike former og glass kan endre ditt syn på verden og andres syn på deg.

Tenk tidløse tendenser fremfor trender, kvalitet fremfor kvantitet, og ikke minst tenk over hva som kler deg og ditt bruk. Hva skal en solbrille være som du vil kunne ta frem igjen gang etter gang, uavhengig av sesonger, og helt uavhengig trender? Tendensen i markedet ligger i identitet, kvalitet og bærekraft. Designsolbrillen skal ikke bare se bra ut, den skal også sitte godt og være en solbrille du med stolthet kan bruke i flere tiår - og kanskje til og med la gå i arv. Vintagesolbriller stiger dessuten i verdi, så det kan vise seg å være en lønnsom investering på sikt. Inspirasjonen til de store motehusene ligger uten tvil i fortiden, og stadig flere går tilbake til arkivet for å hente frem ikoniske logoer og former som gjør solbrillene både mer spennende, tidløse og nettopp ikoniske.

Vi ser også at enkelte designere har hentet inspirasjon fra skiresort anno 70-, 80- og 90-tallet, som f.eks Gucci. Andre har hatt et dypdykk i arkivet der de også har hentet frem gamle logoer, noe vi ser hos Celine. Til tross for dette så har vi sett mindre bruk av markant logo den siste tiden hvor diskret detaljer og plasseringer har vært trenden. Utvalget av solbriller er blitt større, så det gjelder å få øye på de som passer akkurat deg.

 

 

Rektangulær

Mens solbrillene før skulle være heldekkende og mer firkantet, er tendensen mer rektangulære solbriller. Hva med en klassisk rektangulær solbrille i sort? Vi har sett tendensen en lang stund. Hos både Celine, Gucci og Tom Ford har denne formen dukket opp i ulike varianter det siste året. Guccis solbrille med kraftig nesten litt nerdete ramme, er en favoritt.

 

 

 

Catwalk-modellen signert Hedi Slimane (nederst) er også en tidløs unisex-brille som både er skarp og elegant, og finnes i det unike sortimentet hos Krogh Optikk.

 

 

Transparent

Bottega Veneta gikk fra å være et mer diskret luksusmerke til å bli svært synlig i gatebildet. Bottega har designet solbriller inspirert av motorsykkelmiljøet der særlig de sorte futuristiske brillene med gulldetaljer har vært blant klassikerne.

 

 

Denne høsten ser vi også transparente rammer med farget glass. Dette er solbrillen du bør sikre deg før den blir utsolgt.

 

 

Cateye

Skal du gå for en sikker klassiker som cateye, er brillen fra Celine en modell som kler de fleste. Celine-klassikeren har dukket opp i både hvit, brun, blå og rød. Vi elsker fortsatt denne sorte solbrillen, som er også er nett og fin.

 

 

Olivengrønn

Det bugner over av sorte klassikere, men blant disse finnes også tidløse modeller i nyanser av grønt og brunt. En klassiker som er mindre hard til ansiktet, er denne olivengrønne brillen. Celine har en nydelig modell som passer godt nå i høst.

 

 

Minimalistisk og anonym

Luksusmerket The Row fortsetter diskret å lage kolleksjoner i samarbeid med Oliver Peoples. Modellene som er lansert nå, ligner ikke overraskende på brillene designerne selv, Mary-Kate og Ashley Olsen alltid har gått med. Kvalitet, tidløst og minimal logobruk har alltid stått sentralt i jentenes design.

 

 

That 70s show

Nostalgi og 70-talls tilbakeblikk i en helt unik Oliver Peoples brille. Med solbrillen Nella har Oliver Peoples latt seg inspirere av 70-tallet. Brillene er håndlaget i Italia og unike i form av at de ikke masseproduseres. Her får du en brille som ikke alle har lik- en god investering.

 

 

Ekslusiv Pilot

Piloten er en gjenganger og finnes i utallige varianter, fra den mer konservative nette solbrillen til den mer markante varianten i sort. Her snakker vi en langt råere versjon enn de Tom Cruise hadde i Top Gun. Det er mye gulldetaljer å se på sesongens briller fra både Bottega Veneta, Porsche, Cartier og Celine. Vi har lagt vår elsk på disse i sort fra Tom Ford. Denne er sharp og tidløs - en unisex solbrille du kan investere i selv eller gi bort til en du er glad i. Logoen til Ford er stemplet diskret inn på glasset.

 

 

Ikonisk logo tilbake

Ønsker du nostalgi, men i en ny brille, er denne nye modellen fra Celine Paris verdt å investere i. Brillen har en nydelig blånyanse med den klassiske originale logoen på stengene.

 

 

Sporty

Oakley har et bredt utvalg solbriller, goggles og markedets kanskje mest anerkjente sportbriller som er spesielt egnet til å gå på ski med. Å beskytte øynene dine i alle vinkler er særlig viktig om du er ute og løper eller går på ski. Oakley overrasker også med et par piloter som både er lette, elegante og fine til hverdagsbruk.

 

 

Arkitektonisk metallpilot

Givenchy har de siste årene vist kolleksjoner inspirert av arkitektur med fokus på rene linjer. Designerbrillen i metall er tilgjengelig i både gull og sølv. Givenchys metallbrille kan minne om solbrillene vi så på popstjerner på 90-tallet. I dag er denne helt rå å style til en powersuit eller til en oversized herrefrakk.

 

 

Uten ramme

Frameless og elegant. Saint Laurents solbrille uten markert ramme rundt glassene står høyt på ønskelisten. Solbrillen er moderne og samtidig tidløs og rå. Vi tror vi vil se mer av slike solbriller fremover.

 

 

Eksklusiv

Kjøp en gave som varer enten det er til en du er glad i eller som en gave til deg selv. Saint Laurent har lansert en nydelig brille uten ramme i sort.

 

 

Skistar

IT-brillen du aldri blir lei er signert Gucci. En perfekt heldekkende brille å ha på høyfjellet i vinter og ikke minst på påskefjellet - for så å ta den med på båttur i sommer. En ikonisk solbrille du blir lagt merke til om du bærer denne.

 

 

Denne unike og eksklusive brillen fra Gucci kommer i sort og i creme, og et enormt etui i grønn velour følger med. En gavepakke i seg selv.

 

 

Lurer du på hvilke solbriller du skal velge? For ekspertise kan du besøke en av landets Krogh Optikk og få tips til hvilke solbriller eller briller som passer deg best, både med tanke på ansiktsform og bruk. Du vil også kunne få mulighet til å ta synstest hos optikeren, og om du ønsker en solbrille som brille, eller styrke i solbrillen er dette også mulig.