6. mar 2019

MED FOKUS PÅ KVALITET I OVER 140 ÅR

Andreas Jensen Krogh etablerte sin optiske virksomhet i Kristiania i 1877.  Vi har nå vært over 140 år i den optiske bransjen. Det er mange stolte år med sterke håndverkstradisjoner, fokus på optikk, verdifull erfaring og ikke minst kjærlighet for faget.

 

– I alle disse årene har vi tatt vare på synet til det norske folk. Vi var der da, og vi er der nå. I Krogh Optikk er vi stolte av vår fagkompetanse og håper du verdsetter vår kunnskap og faglige råd, forteller optiker Arvid Krogh.

Den 7. mai 1877 åpnet tippoldefar Andreas Jensen Krogh sin egen instrumentmakervirksomhet i Kristiania. Han lagde kikkerter, luper og kompasser. I 1882 dro han til München for å studere de forskjellige retningene innen optiske fag. Arbeidet hans ble lagt merke til, og han ble blant annet hedret på Pariserutstillingen med Æreslegionens ridderkors. Han leverte måleinstrumenter til Roald Amundsen og briller til Bjørnstjerne Bjørnson. Andreas Jensen Krogh utrettet så mye i løpet av sitt liv, at han ved sin død i 1908 ble stedt til hvile ved Æreslunden på Vår Frelsers Gravlund.

 

Endringer i tiden

De neste generasjonene Krogh tok virksomheten videre. Fra 1960-tallet var faget i rivende utvikling.

– Til nå hadde det vært et håndverksfag, etter hvert ble det mer klinisk kunnskapsbasert, forteller markedssjef Anne Krogh Ankerstad.

På slutten av 1970-tallet bestemte familien Krogh seg for å rendyrke virksomheten med optiske forretninger. Snart ble de en av de ledende på feltet.

På 1980-tallet ble optikerfaget kommersialisert med kjededannelser og lavprisaktører. Faghandelen Krogh Optikk ble nødt til å foreta noen viktige valg.

– Vi måtte begynne å tenke på hvem vi ville være, og for hvem, og fant at vi ønsket å fokusere ytterligere på øyehelse, fagkunnskap, erfaring og topp kundebehandling, sier Krogh Ankerstad. 

Krogh Optikk så også et potensiale i designmarkedet og var de første til å lansere merker som Armani, Gucci og Prada. Folk skulle ikke bare se bra, de skulle også se bra ut!

Helt siden starten for over 140 år siden, og frem til dagens Krogh Optikk, har fokuset vært på kvalitet. Våre faglig dyktige medarbeidere jobber for at Krogh Optikk skal være best. Best på øyehelse, best på mote og design og best på kundebehandling.  I generasjon etter generasjon.