11. des 2018

I øyeblikket

Hun så svært konsentrert i håndspeilet mens hun tok på leppestiften. Fargen matchet både brilleinnfatningen og blomstene på kjolen, og hun var veldig fornøyd med det kjøpet. Hun smilte strålende til ham da hun var ferdig, og ville ha bekreftelse på at hun var fin. 

 

 

Han på sin side, sto ved det store speilet og holdt på å knyte slipset. Han myste dypt konsentrert gjennom brillene, kastet et blikk på henne i speilflaten, og kom med et kort og kontant «nei». Han likte ikke den fargen.

 

Begge var enige om absolutt ærlighet. Likevel fikk utilslørte bemerkninger sjeldent passere uten en overdreven følelsesreaksjon fra den av dem som ble skuffet. I dag var det henne. Det var en bagatell, men hun forventet et kompliment, og snudde seg bort og stirret tomt ut av hotellvinduet i flere minutter mens hun visste hun var barnslig.

Hun så ned på bilene og menneskene i gaten utenfor Bristol, og tenkte på at dette var et av de øyeblikkene da hun visste det var ham. Han delte synet sitt, samme hva hun ville høre, og det betød nok for henne til at hun lot seg berøre. Hun snudde seg mot ham igjen, de lo som vanlig, og han hjalp henne med perlekjedet.

Det sies at brillebrukere oppfattes som ærligere. Hvem vil du overbevise? Kanskje med sesongens brillenyheter fra Prada?