6. apr 2020

Hva er viktig å tenke på ved kjøp av solbriller?

Hvilke solbriller skal jeg kjøpe i år? Er det trender eller bruksområdet som er viktigst for meg? Er det egentlig samme hvilken type glass eller innfatning jeg velger? Dette er noen av de mange spørsmålene som ofte stilles når en skal velge ut solbrille for solbrillesesongen. For hva skal man egentlig se etter i valg av ny solbrille?

Hos Krogh Optikk har vi et rikt utvalg av solbriller i alle prisklasser, bruksområder og stiler. Derfor er det viktig for oss å finne ut hva du ønsker i en solbrille for å kunne hjelpe deg på best mulig måte. Her har vi samlet noen enkle tips når du skal velge ny solbrille til solen titter frem.

 

Først av alt – CE-merket

Rimelige solbriller kan gjøre nytten, men sørg for å vite at glassene beskytter mot UV-stråler. Det viktigste ved kjøp av solbriller, er å se at solbrillen er CE-merket. CE-merket viser at solbrilleglassene er UV-beskyttet. Av den grunn bør man styre unna mistenkelig rimelige «merkesolbriller» på nett. Dette kan være kopier av merkesolbriller og ha dårlig kvalitet på både solglassene og innfatning.

Det viktigste med en solbrille, er at glassene beskytter mot UV-stråler. Vi beskytter jo huden vår med solkrem, og det er like viktig å beskytte øynene mot solens stråler. Samtidig er passform på solbrillen relevant for at den skal være behagelig å bruke og sitte riktig i ansiktet. Du kan sammenligne passformen på en solbrille, med passformen på en sko. Dersom skoen klemmer rundt tær eller ankel, vil skoen skape gnagsår eller være ubehagelig å bruke i lengden. Det samme gjelder solbriller som ikke sitter riktig rundt nese eller øre. De fleste solbriller kan tilpasses, men dersom den sitter ubehagelig rundt ansiktet og presser mot tinningen vil vi anbefale en annen modell.

Billige solbriller er ofte laget av et sprøytestøpt plastmateriale som det ikke er mulig å justere slik at de ikke sklir på nesen eller tilpasse brillestengene bak ørene. Da kan solbrillene lettere skli ned på nesen, innfatningen kan bli sprø og knekke, og det er liten mulighet til å få reparert dette med nye skruer og brillestenger.

 

Hvilket bruksområde skal solbrillen ha?

Det er viktig å tenke på hvilket bruksområde som er viktige for deg og hvor du kommer til å bruke solbrillen din mest. Ut fra dette, velg en riktig modell med glass som passer ditt bruksområde. Ellers er det viktig å ha en solbrille som har en kvalitet som gjør at det er mulig å tilpasse den til deg. Til sportsaktiviteter vil også glass være relevant i valg av solbriller. Oakley har utviklet et eget solbrilleglass, som gir bedre synsopplevelser, bedre kontroll og større uttelling når du eksempelvis sykler eller løper i marka.

 

Og ikke glem barna - det er viktig å passe på øynene til barn! Det er ofte lett å glemme, men det er like relevant med gode solbriller som er CE-merket og god tilpasset ansiktet. Her finnes det masse solbriller til barn og unge fra Ray-Ban, Cebe og Oakley.