30. aug 2019

Dag 2 - Hva er egentlig Fushion?

Første dag unnagjort og jeg må si meg imponert. Slik moteukene vanligvis fungerer, er visninger hvor man ser klærne på modeller som vandrer ned en catwalk. Dette er en form som fungerer kjempebra i Milano, Paris, London og som også fungerte bra i Oslo under Oslo Runway.

Fushion har snudd på denne formen. Istedenfor de tradisjonelle visningene, har de utfordret formen og skapt en festival hvor mote, kunst og musikk møtes. Da dette er en form som kanskje den vante moteuke-vandrer stusser ved, kan den nye formen være med på å skape en rikere møteplass for norsk motebransje.

Se på By.Larm - i løpet av noen år har dette blitt musikkbransjens viktigste møtested. Dette er også noe flere har savnet i motebransjen i Norge.

På Fushion er det tradisjonelle visninger, men nå utfordres også designerne til å skape en visning hvor kunst møter mote. Ut fra dette springer det mange kreative og inspirerende løsninger.

Bilde fra visningen til FWSS

 

Anne Karine Thorbjørnsen har samarbeidet med Mârtha Thisner, og viste sin kommende kolleksjon i et kunstgalleri i fotoform. Etter vår mening løftet dette kolleksjonen fra å være en ren kleskolleksjon, til noe mer kunstnerisk. Det gav kolleksjonen en merverdi.

I en tid hvor det lages 150 milliarder klesplagg hvert år til 7 milliarder mennesker, er det viktig å gi klær en ny mening. Dette ble også tatt opp under den ene paneldebatten arrangert av D2. Hva gir egentlig plaggene og hvilken betydning har det i menneskers liv.

 

Vi i Krogh Optikk er opptatt av kvalitet, noe vi setter svært høyt og dette er et viktig målepunkt når vi velger ut hvilke kolleksjoner og merkevarer vi ønsker å ha i butikkene våre. En innfatning og solbrille skal vare lengre enn en sesong. Da innfatningen ofte må skiftes etter ca. 2-4 år på grunn av styrkeendringer, kan solbrillen i bunn og grunn kunne gå i generasjoner. Og slik motebildet og også klimaendringene beveger seg, er det enda viktigere at solbrillen du kjøpte sommeren 2019, kan ha verdi for videre generasjoner.