24. mar 2021

Brillefin vår og sommer 2021

Fjorårets store suksessmerke Oakley, leverer også i år på alle fronter. Sommeren 2020 var det Norgesferie for de aller fleste, og vi overgikk hverandre i flotte bilder på Instagram fra de dypeste fjorder og de høyeste fjell, som regel med en «rask» og sporty Oakley solbrille på nesen.

2021 blir det «repeat» på sist sommer, og Oakley følger opp med enda raskere og mer fargerike solbriller. Og speil må det være slik at midnattsolen over Lofoten virkelig får godgjort seg i de speilbelagte solbrilleglassene. En sikker vinner på våren og sommerens turer. Sjekk ut den nye Kato modellen som snart kommer.

«Raske» briller til «by-atleten» ble gjennom fjorårets korona restriksjoner høyaktuelt. Om du ikke kunne dra på treningssenter, sykle eller spille tennis eller kanskje ikke forlate kohorten, så kunne du ta på deg noe kule treningsklær og toppe det med et par «raske» briller, by-atleten 2020 var skapt. Årets covid-19 restriksjoner gjør at by-atleten 2021 allerede har tuslet rundt siden januar. Et helt herlig fenomen som definitivt gjenspeiler verden slik vi lever den.

Oakley Sutro, pris fra 1743,- 

Oakley Radar EV, pris fra 1933,- 

 

Celine er merket som tok norske fashionistaer og influencere med storm for noen år siden. Det blåser fremdeles en deilig Celine-vind over «se og bli sett folket». Audrey og Baby Audrey-modellene var det ventelister på i fjor vår og sommer, hva skjer i år? Merket er fremdeles hyperaktuelt og vil klart bli å se på noen av Norges fremste solbrille-iconer også denne sesongen.

Celine CL4003IN, pris fra 2850,-

 Celine CL4019IN, pris 3050,-

 

Motehuset Dior er i ferd med å gjenvinne tidlige tiders storhet og prakt. Ungdommen har trykket merket til seg, og nå kommer solbrillene for fullt. Årets første «venteliste-solbrille» er Diorxtrem, en stor og «rask» solbrille med Dior-logoer over hele glasset.  Modellen leveres hos et begrenset antall Dior-forhandlere. Men vær rask, ventelistene fylles opp og det er lange leveringstider over hele verden.

 

Diorxtrem, pris 4862,-

 

Det California baserte merker Oliver Peoples, har gjennom flere tiår levert klassiske 50- og 60-talls briller og solbriller som virkelig har tatt brilleverdenen med storm. Fra den første butikken i Melrose Avenue i LA til spennende globale samarbeidsprosjekter, har kvalitet og enkelhet preget alle solbrillene. En sikker vinner ved cafebordet, en kopp lokal kaffe, dagens nyheter og deilig solbris i ansiktet.  Fungerer like bra i Tønsberg, Bergen og nordover som på den franske eller spanske solkyst.

Oliver Peoples OV5183S, pris fra 3864,-

Oliver Peoples OV1288S, pris 3510,-

 

Det er åpenbart mye mer metall-solbriller i motebildet nå enn bare for noen år siden. Store og noe overdimensjonerte kantete pilotbriller, gjerne med litt kraftig ramme, fungerer helt supert. Sjekk ut Gucci og Bottega Veneta. Store herrebriller til damene er en sikker vinner.

Gucci GG0817S, pris fra 3800,-

Bottega Veneta BV1068S, pris 3490,-

 

Barn og barnebarn skal også få lov å være trendy, men ikke glem det viktigste: barna skal også være godt beskyttet med solbriller. Til sommerens ferieturer anbefaler vi gjerne Oakley solbriller med speilglass. Oakley-brillene beskytter ikke bare mot skadelig stråling, men også mot mekanisk skade av øynene. Noe å tenke på for foreldre som alle ønsker det beste for de små. Ray-Ban leverer også mange av modellene sine i juniorstørrelser, og det beste av alt; både Oakley og Ray-Ban kan leveres med styrke i original-glassene. For solsesongen 2021 finnes det kun muligheter for junior-gjengen.

Oakley OJ9001, pris fra 1373,-

Ray-Ban RJ9072S, pris 795,-