11. des 2018

Blikkontakt

 

Han myste da han kom inn i lunsjsalen på Bristol. Formiddagssolen flommet inn, og siden det hadde blitt noen glass kvelden før og han nettopp hadde våknet, var lyset i overkant blendende selv om det var fint.

Hun hadde gått i forveien, og satt ved bordet og ventet, i den turkise kjolen som var helt lik øyenfargen hennes. Den fargen hadde vært det første han så da de møttes. Det hadde vært sterk sol da også, og i det skarpe lyset hadde han først bare sett en brillesilhuett, som rammet inn noe veldig turkist.

 

Så hadde alt plutselig blitt temmelig forvirrende. Og han hadde rukket å tenke en hel del overraskende svada, om øyne som er sjelens speil, og at dette måtte være henne. Mistanken ble bekreftet da de så på hverandre, og han innså i hvilken grad man kan føre en omfattende samtale uten å veksle et ord.

 

Hun så opp på ham da han kom inn i lunsjsalen, og sa at croissantene var gode og at han var usedvanlig kjekk i den brune blazeren. Han takket for det, og sa at kaffen så god ut, og at hun hadde på seg hans favorittkjole. Han satt seg ned, skjenket i appelsinjuice, de så på hverandre og snakket om at det foreløpig var litt for tidlig for konversasjon.

Briller rammer inn øynene, og øker graden av blikkontakt. Hvordan vil du fremheve øynene dine? Med sesongens brillenyheter fra Oliver Peoples?