30. aug 2019

Siste dag på Fushion

Etter en dag på kontoret bar det videre til første visningen min for dagen, Cathrine Hammel. Dette har jeg gledet meg til! Etter å ha sett bilder fra Hammels visning under Oslo Runway, var forventningene høye til hvordan kunst ville møte mote under visningen. Og det ble over all forventning.

Iscenesatt i en hage midt i byen, ble vi tatt med til et småbruk. Boder med blomster, grønnsaker og grill, hvor modellene jobbet i grønnsakshagen eller i blomsterbed. På andre siden av hagen stod modellene med blafrende tøystykker bak som fanget fargepaletten til kolleksjonen. En vakker, romantisk og følsom visning – som et friskt pust i moteuken/motebildet.

 

Oppi det hele var det dags for Klimabrølet, kanskje Norges historiens største aksjon/demonstrasjon for klimaendringer. Dette ble også fremmet under Fushion som en del av programmet, for det er også vårt ansvar. Som retailer, designer, redaktør og influencer og ta ansvar for forbruket og vise til ønsket endring. Vi må alle ta ansvar for de klimautslippene som kommer ved produksjon av klær eller briller, og hele tiden jobbe med eller kreve løsninger som bedrer forholdene. Vi i Krogh Optikk har også et ansvar til å sikre produksjonslinjene i produksjonen av briller, samt forpakningen og forsendelse av produkter.

Etter å ha fått æren av å jobbe sammen med Michael Olestad for en linsekampanje, og sett hans tidligere arbeid, var jeg veldig spent på å se hans nye kolleksjon. I et enkelt rom stod flere stoler i sirkler. På de satt 5 modeller ikledd klær fra Olestad. Det var ingen musikk. Ingen catwalk. Etter en liten stund reiste ene modellen seg og begynte å gå ut av ringen. En etter en fulgte de andre, og kom tilbake med bilder. Bilder tatt av Jakob Landvik.

 

Dette var en spennende og interaktiv måte å vise en kolleksjon på. Møte mellom mote og performance var tydelig tilstede, da det brøt med normene på hvordan man skal oppføre seg under en motevisning. Har jeg lov til å gå inn i sirkelen for å se på bildene? Kan jeg ta del i denne motevisningen? Jeg er overveldet over opplevelsen under Olestads visning. Klærne, skoene og settingen, og ikke minst – solbrillene! Olestad hadde i kolleksjonen designet solbriller i 70talls ånd. Med tolags-glass gav det en fantastisk illusjon i uttrykket og samspill i fargevalg.