kroghoptikk

Krogh Optikk

Fint å vite om brilleglass

I dag er omtrent 98 prosent av alle solgte brilleglass laget av plast. Dette skyldes at de er vesentlig lettere og nesten uknuselige.

Kan tynne brilleglass ha høye styrker?

Ja. Hvis glassets evne til å bryte lyset (brytningsindeks) er høy nok, kan også brillebrukere med høye styrker få tynne og lette brilleglass.

 

Brilleglass for langsynte

Langsynthet korrigeres med konvekse brilleglass. Disse er tykkest på midten og bryter strålene slik at de samler seg med fokus på netthinnen.

Langsynt? Les mer

 

Brilleglass for nærsynte

Nærsynthet korrigeres med konkave brilleglass. Disse er tynnest på midten og bryter strålene slik at de “bøyes utover” og treffer med fokus på netthinnen.

 

Nærsynt? Les mer 

 

Progressive glass – alt i ett

Fra 40-års alderen skjer det noe med øynene hos de aller fleste. Det blir vanskeligere å fokusere på nær avstand, og øynenes evne til å raskt skifte fokus fra lang til nær avstand avtar.

Dette kalles alderslangsyn (presbyopi) og kan korrigeres med ulike typer brilleglass.

Les: Dette er alderslangsyn

 

Den enkleste løsningen er en vanlig lesebrille, men denne vil gi et tåkete syn på avstander større enn 40 cm (vanlig leseavstand). Resultatet blir at lesebrillen må tas av og på hele tiden.

En bedre løsning er briller med progressive brilleglass. De har en meget avansert konstruksjon med ulike styrker som justerer lysets brytning på alle avstander. Forstørrelsen øker gradvis uten synlige delelinjer når blikket senkes nedover i glasset.

NB. Når du kun skal bruke nærsynet en god stund, for eksempel når du setter deg til med en god bok, vil en dedikert lese/pc-brille likevel være å foretrekke.

 

 

Verdens fremste brilleglass

Når du kjøper brilleglass hos Krogh Optikk kan du være sikker på at du får brilleglass i verdensklasse med den nyeste teknologien som finnes på markedet.

De aller fleste av våre glass kommer fra franske Essilor, verdens største leverandør av brilleglass. Selskapet sto bak utviklingen av den aller første progressive brillen i 1959, og har siden fortsatt å ligge helt i tet i den teknologiske utviklingen.

Hemmeligheten bak en perfekt brille er kombinasjonen av kvalitet på glassene og nøyaktig og individuelt tilpasset styrke og korreksjonsbehov. Glass og innfatning må passe perfekt sammen, og sliping og montering må utføres med stor nøyaktighet.

 

Perfekt håndverk

Når brilleglassene kommer til Krogh Optikks verksted, ser de omtrent ut som store runde forstørrelsesglass. Før de kan monteres i brilleinnfatningen, må de slipes, tilpasses og monteres med kirurgisk presisjon.

Vi mener bestemt at den beste løsningen er ny teknologi i kombinasjon med godt håndverk, og håndverket tar vi hånd om selv, slik vi har gjort i over 135 år. Våre kunder får fortsatt ”håndlagde” briller, noe som etter vår mening gir et perfekt resultat.

 

Bestill time til synsundersøkelse her

Finn din nærmeste Krogh Optikk her

Om synsundersøkelsen

Vi tar øyehelse på alvor og vil blant annet måle trykket i øyet og fotograferer netthinnen din slik at vi kan oppdage eventuelle endringer på et tidlig stadie.

bilag_calendar
Bestill synsundersøkelse
bilag_cart
Bestill linser her

Bestill synsundersøkelse:

online-ikonPå nett

ring-ikonRing 800 57 644

finnbutikk-ikonFinn butikk