kroghoptikk

Krogh Optikk

Hvordan er synet ditt?

Symptomene på synsfeil kan være mange – du kan trenge briller, men vet det kanskje ikke selv. Da kan en synsundersøkelse gi deg en mye bedre hverdag. Har du behov for en?

Personer med normalt syn ser klart både nært og langt borte. Det er fordi øyet justerer seg, så lysstrålene alltid er fokusert på netthinnen. Hvis dette ikke fungerer, kan du derimot ha synsproblemer, og det kan gi ulike symptomer.

 

Ser du dårlig på avstand?

Hvis du ser bra på nært hold, men sliter med å se det som er langt borte, kan du være nærsynt. Du er i så fall ikke alene – nesten en tredjedel av befolkningen er nærsynte. Heldigvis er det lett å korrigere, med briller og kontaktlinser med minus styrke.

 

Ser du skjevt eller tåkete?

Hvis noe virker uklart eller tåkete, og rette linjer noen gang virker bøyd, har du sannsynligvis skjeve hornhinner. Det gir en brytningsfeil i øyelinsen som forstyrrer synet, men lett kan korrigeres med såkalte cylinderglass i brillen eller toriske kontaktlinser.

 

Ser du uklart på nært hold?

Hvis du i tillegg er lysømfintlig, har hodepine eller sviende øyne, er du mest sannsynlig langsynt. Det er gjerne vanskeligere å vite at man har synsproblemer når man er langsynt, enn når man er nærsynt. Det er fordi øyet automatisk prøver å justere linsen for å se skarpt, noe som blir mer og mer slitsomt med alderen. En optiker kan imidlertid avdekke dette i en synsundersøkelse. Hos barn er langsynthet derimot vanskeligere å oppdage. Barn kan nemlig se helt skarpt, men fort bli slitne når de leser. Derfor er det viktig å sjekke barnas syn før de begynner på skolen. All Langsynthet kan lett korrigeres ved hjelp av briller eller kontaktlinser med pluss stryke.

 

Ser du dårligere enn før?

Har du passert førti, og begynt og få endring i synet? Må du holde mobilen på en armlengdes avstand, og merker trette øyne og hodepine? Da er du rammet av det som rammer alle, uansett hvordan synet er i utgangspunktet: alderslangsyn, også kjent som presbyopi. Alderslangsyn korrigeres best med progressive brilleglass, men du kan også prøve bifokale eller trifokale glass, eller multifokale kontaktlinser.

 

Hvor ofte bør du sjekke synet?

Det holder normalt å sjekke synet annethvert år, men barn bør sjekkes en gang i året. I alderen mellom 25 og 45 er synet vanligvis stabilt, men før og etter det er det vanlig å måtte bytte brilleglass hvert andre år.

 

Opplever du noen av symptomene på synsfeil? Da vil du ha godt utbytte av en synsundersøkelse. Synet er vår viktigste sans, så ta godt vare på øyehelsen din!

Bestill time til synsundersøkelse i din nærmeste Krogh Optikk.

 

Meld deg inn i Krogh+ nå og få unike fordeler som varer lenge 

Bli medlem i fordelsprogrammet vårt, og oppnå en rekke gode fordeler som for eksempel tyveri- og uhellsgaranti og livslang brilleservice. Se her for å lese om alle de andre fordelene vi har i tillegg:  http://kroghoptikk.no/Om-oss/Kundefordeler/

Om synsundersøkelsen

Vi tar øyehelse på alvor og vil blant annet måle trykket i øyet og fotograferer netthinnen din slik at vi kan oppdage eventuelle endringer på et tidlig stadie.

bilag_calendar
Bestill synsundersøkelse
bilag_cart
Bestill linser her

Bestill synsundersøkelse:

online-ikonPå nett

ring-ikonRing 800 57 644

finnbutikk-ikonFinn butikk