kroghoptikk

Krogh Optikk

FOREVER CLEVER. Les mer om vår synsundersøkelse

Hvordan får man noe til å vare for alltid? Med langsiktighet, tålmodighet, kjærlighet og dedikasjon. Vi har vært i den optiske bransjen siden 1877, og kommer alltid til å jobbe hardt for å bli bedre på synsundersøkelse. Hvordan?

 

Andreas Jensen Krogh grunnla sin første instrumentmakervirksomhet i Kristiania i 1877. Hans arbeid ble lagt merke til og hedres fortsatt på mange ulike måter. Gjennom hardt, utholdende arbeid har vi stått gjennom alle endringer i tiden siden den gang. Vi er stadig i utvikling, og fokuset på øyehelse er større enn noen gang. Derfor jobber vi alltid hardt for å bli enda bedre på synsundersøkelse. Les mer om hvordan vi jobber med øyehelse her.

 

Velkommen til en reise gjennom synsundersøkelsen!

En grundig synsundersøkelse hos Krogh Optikk tar vanligvis ca. 40 minutter, og innebærer en grundig helhetsvurdering av øyehelsen din. Dersom vi oppdager uregelmessigheter av noe slag, gjør vi tilleggsundersøkelser. I løpet av synsundersøkelsen guides du gjennom undersøkelsen av optikeren. Målet er at du som kunde skal komme ut litt klokere, og med litt mer kunnskap om øynene dine enn da du kom.

 

Under synsundersøkelsen:

– Tester vi bevegelsesmuskulaturen, fokuseringsevnen og nerveimpulsen i øyet ditt.
– Måler vi styrkebestemmelsen og samsynet ditt.
– Kontrollerer vi synsfeltet ditt.
– Tar vi bilde av netthinnen i øyet ditt.
– Scanner vi netthinnen, og kontrollerer trykket i øyet ditt.

 

 

En test av synet er ikke nok 

Endringer i kroppen synes i øynene. Øyet er det eneste stedet hvor man kan se de små blodårene uten medisinske inngrep. Dermed kan man ikke bare avdekke øyesykdommer eller andre utfordringer med øyehelsen, men også få indikasjon på for eksempel diabetes og høyt blodtrykk. I slike tilfeller vil vi henvise til annet helsepersonell.

Ved en enkel sjekk av synet får man bare avdekket brillestyrke – men går glipp av verdifull informasjon om øyehelsen og andre viktige helseaspekter.

 

 

Det er viktig å følge utviklingen på øynene over tid, og fange opp eventuelle endringer. Vi anbefaler at du tar synsundersøkelse annethvert år, med mindre det er gjort funn som krever tettere oppfølging.

 

 

Som å se en kake ovenfra: Scan med Optomap 

– Optomapen tar bilde av netthinnen, det vil si innsiden av øyet. Dette er fantastisk teknologi. Der andre instrumenter bare ser 30-45 grader, scanner Optomap opptil 200 grader, og viser netthinnen i sin helhet. OPTIKER OG FAGSJEF, RITA AADNE LUDVIKSEN.

 

Som å skjære et stykke av kaken: Scan med OCT 

Mens Optomapen tar bilde av netthinnen som om man tar bilde av en kake sett ovenfra, tar OCT’en en scan som viser alle lagene i «kakestykket». Altså de ulike cellelagene i netthinnen. Hvis disse cellelagene ikke er intakte, kan det gi synsforstyrrelser eller føre til øyesykdommer. OPTIKER OG FAGANSVARLIG, LENE LURAAS.

Med utgangspunkt i scannet fra Optomap, vurderer optikeren om det er behov for en enda grundigere undersøkelse. Ved å kombinere Optomap, OCT og funduskamera, får optikerne våre det absolutt totale bildet.

 

 

Man kan alltid bli flinkere 

Optikken og faget utvikler seg hele tiden, og vi må fortsette å følge med, utvikle oss og bli bedre for alltid å tilby det beste for øyehelsen. Vi har jobbet med å bli dyktigere og tilby det beste for kunden siden 1877, og har mål om å alltid tilby det beste for øyehelsen og synet. Livet består av små og store øyeblikk, og et godt syn og god øyehelse sørger for at du får mest mulig ut av dem. Derfor kommer vi alltid til å fortsette å jobbe for at Krogh Optikk skal bli enda bedre på synsundersøkelse.

Om synsundersøkelsen

Vi tar øyehelse på alvor og vil blant annet måle trykket i øyet og fotograferer netthinnen din slik at vi kan oppdage eventuelle endringer på et tidlig stadie.

bilag_calendar
Bestill synsundersøkelse
bilag_cart
Bestill linser her

Bestill synsundersøkelse:

online-ikonPå nett

ring-ikonRing 800 57 644

finnbutikk-ikonFinn butikk