kroghoptikk

Krogh Optikk

Synsundersøkelsen - en forsikring for din øyehelse

Godt syn og god øyehelse er ekstremt viktig, øynene står tross alt for 80 prosent av sanseinntrykkene våre.

En synsundersøkelse hos Krogh Optikk kan avdekke mye mer enn hvilken styrke du skal ha i brilleglassene eller kontaktlinsene dine. Våre optikere kan også oppdage øyesykdommer på et tidlig stadium og se tegn på blant annet diabetes og høyt blodtrykk.

 

Skarpt syn og gode synsopplevelser

Riktig korreksjon i briller og kontaktlinser er selvsagt grunnleggende i en synsundersøkelse. Vi gjør målinger og tester for å se hva som vil gi dine øyne de beste forutsetningene for et optimalt syn.

I synsundersøkelsen sjekkes også hele synsfunksjonen. Hvert øye styres av seks øyemuskler som jobber sammen for et perfekt samsyn, og optikeren vil undersøke om dette systemet fungerer som det skal.

  • Blir du slitene i øynene ved lesning og nærarbeid, eller hender det at du opplever å se dobbelt? Da kan det være samsynet som svikter.

 

Bestill time til synsundersøkelse 

 

Øynene – kroppens speil

De endringene som skjer i kroppen generelt, vil også gjelde for øynene.  Det fantastiske er at øyet er det eneste området hvor man kan undersøke de små blodårene uten å gjøre kirurgisk inngrep. Av generelle sykdommer er det spesielt høyt blodtrykk og diabetes som gir endringer bak i øyet.

 

Optomap – en liten revolusjon

En vurdering av netthinnen, som dekker hele den indre veggen i øyet,   er en svært viktig del av synsundersøkelsen. Krogh Optikk har helt siden 2007 benyttet instrumentet Optomap som lar oss se netthinnen i sin helhet.

Dette instrumentet regnes som en revolusjon innen undersøkelse av netthinnen. Der hvor andre instrumenter må nøye seg med å se 30-45 grader av netthinnen, skanner Optomap opptil 200 grader – noe som gir oss et fantastisk oversiktsbilde.

 

Trykkmåling og synsfeltmåling

Det viktigste med trykkmålinger av øyet er å kunne se variasjoner over tid, vær klar over at en enkelt måling har liten verdi i seg selv.

Vi vil også vurdere synsnerven i øyet og netthinnens sensitivitet. Denne måles med et instrument som kalles synsfeltscreener. Hvert øye måles for seg og vi undersøker at synsinformasjonen kommer helt frem til synssenteret i hjernen.

 

Grønn stær

 Grønn stær er en snikende øyesykdom hvor regelmessige undersøkelser er avgjørende for å kunne oppdage sykdommen på et tidlig stadium. Slik kan sykdommen enkelt holdes i sjakk med øyedråper.

Ved mistanke om grønn stær henvises man videre til øyelege.

 

Vi ønsker å gi trygghet

Krogh Optikk er den eneste optikerkjeden hvor en slik grundig gjennomgangen av øyehelsen er standard for alle kunder.

For de aller fleste er øyeundersøkelsen en bekreftelse på at alt står bra til. Men unntakene finnes. Derfor velger vi å ta en slik gjennomgang av øyehelsen til alle våre kunder.

Det er dessuten en stor fordel å kunne følge utviklingen på øynene over tid, uansett alder. Det gir en trygghet om at eventuelle uregelmessigheter fanges opp.

 

Vårt nye fordelsprogram Krogh+ gir deg unike fordeler som rabatter, brillegaranti og gode tilbud for alle andre. Les mer om kundefordelene her. 

 

Bestill time til synsundersøkelse

Finn din nærmeste Krogh Optikk

Om synsundersøkelsen

Vi tar øyehelse på alvor og vil blant annet måle trykket i øyet og fotograferer netthinnen din slik at vi kan oppdage eventuelle endringer på et tidlig stadie.

bilag_calendar
Bestill synsundersøkelse
bilag_cart
Bestill linser her

Bestill synsundersøkelse:

online-ikonPå nett

ring-ikonRing 800 57 644

finnbutikk-ikonFinn butikk


Dette skjer under synsundersøkelsen

Alt du lurer på om vår grundige synsundersøkelse.

Øynene og synet

Visste du at ca. 80 % av alle sanseinntrykk går gjennom øynene?

Prisliste

Hva koster en synsundersøkelse?