Med en sommer bestående av både padle-EM og -VM, er jeg avhengig av at alle detaljer er på plass - også synet!

Padlenasjonen Norge fostrer stadig nye stortalenter. Jo Sondre Solhaug fra Asker Kajakk-klubb er et eksempel. Under EM i Plovdiv i Bulgaria tidligere i år satt han personlig rekord på K-1 1000, og kom dessuten under tiden 3:30, noe kun OL-heltene Eirik Verås Larsen og Knut Holmann har klart tidligere for Norge.

Foto: T. Pinard

Slikt oppnår man ikke uten videre:

“For å få frem toppformen, har jeg vært underlagt et knallhard treningsregime. Etter EM hadde jeg en uke med kun 1-2 økter daglig, nå derimot er treningsdagene ganske tette.”

En normal treningsdag for Jo Sondre ser slik ut:

06:30 Stå opp/frokost

08:00 Padling hard intervalløkt, spesialtrening på start, timing og arbeid med åren i vannet

10:30 Vekter, mye spesifikk styrketrening, rygg, mage, bein og armer

16:00 Padling 15 km – 20 km fartslek/rullering

18:00: Løping 30-60 min

Bruker Oakley solbriller hver dag

Jo Sondre bruker Oakley solbriller hver eneste dag under trening, konkurranser og fritid. Som kajakkpadler eksponeres man for sol og ulikt vær flere timer om dagen. Det er derfor viktig å beskytte øynene for sollys og refleksjoner fra vannet, samt få god sikt under alle værforhold. Brillene er også beskyttende for vannsprut.

“Oakley har glass for forskjellig bruk også til vannsport. Jeg bruker stort sett polariserte glass som demper refleksjonene fra vannet. Favorittglassene er Oakley Prizm Deep Water Polarized og Prizm Shallow Water Polarized som er spesiallaget til vannsport.”

I tillegg til å være blant våre fremste, unge idrettsutøvere, er Jo Sondre altså en dedikert Oakley-entusiast. Vi har latt ham teste ut forskjellige modeller og gjengir her hans tilbakemeldinger. Selv om kun de færreste av oss kan skilte med tilsvarende trening og hardkjør, er dette verdifulle tilbakemeldinger også for normal aktivitet, sport og friluftsliv.

Oakley Jawbreaker Prizm Road

Jeg har brukt Oakley Jawbreaker med Prizm Road glass en stund. Jawbreaker er optimal for sykkelbruk og er i første omgang tiltenkt syklister, men modellen fungerer også meget godt til alle typer vannsport, løping og langrenn.

Brillen har et aggressivt utseende og blir lagt merke til. Brillestengene kan lett justeres etter ønske, og Oakley Switchlock-teknologien gjør det enkelt å bytte glass. Prizm Road-glasset er tilpasset bruk på asfalt for å oppdage ujevnheter. Jeg har derimot brukt modellen for det meste på vannet og synes den fungerer veldig godt også der.

Jeg har brukt Prizm Polarized-glass som egner seg godt til padling siden den fjerner gjenskinn, som gjør det lettere å oppdage bøyer og gjenstander i vannet. Hvis man er ute etter optimalt syn på vannet, vil jeg anbefale polariserte glass. Prizm Black Polarized-glasset jeg har brukt, passer meget godt på solrike dager.

 Foto: T. Pinard