kroghoptikk

Krogh Optikk

Flere har vært i verdensrommet eller klatret Mount Everest, enn rodd over Atlanterhavet

-Folk synes vi er helt gærne, forteller Cornelia. Selv har vi nå blitt vant til tanken på å skulle ro over Atlanterhavet. Vi har gjort god research, snakket med fagfolk og tidligere deltakere, og vært ute på lengre turer med båten. Dette har blitt normalen for oss nå, selv om vi er spente.

Foto: Rowegians

Et eventyr vi ikke vil gå glipp av

Da Sofie kom med idéen om å delta på Atlantic Challenge, var ikke de andre vonde å be. –Sofie var en del av teamet til et britisk rolag i fjor. Da hun tok dem imot på Antigua ble hun veldig inspirert og ønsket selv å delta i racet. Derfor tok hun kontakt med meg, og jeg forhørte meg med Cornelia og Hege, forteller Camilla. -Man går gjennom noen tankeprosesser, men dette var et eventyr vi ikke kunne gå glipp av. 

 

OL-vinner som trener

Kjemien mellom jentene er munter og det er tydelig at de har knyttet et tett bånd i løpet av treningsperioden. –Vi har en mentaltrener som har vunnet sølvmedalje i svømming under OL i Beijing, og hun har trent opp flere piloter i coping mechanisms. Hun lærer oss hvordan man bør jobbe når kroppen er sliten og gjør fysisk vondt, og derigjennom trene opp hjernen til å takle påkjenninger. Vi er fire forskjellige personer på båten som skal leve sammen døgnet rundt, derfor er det viktig at vi kjenner hverandres reaksjonsmønstre og personlighetstrekk. Samtidig har vi alle samme mål om å nå Antigua, og å fortsatt være venner når vi kommer i land.

 

Rekordknusere 

Rowegians blir det første norske og skandinaviske jentelaget som deltar i Atlantic Challenge, men jentene drømmer om å ta flere rekorder. Det er kun seks nordmenn som tidligere har deltatt i Atlantic Challenge, og den raskeste tiden deres var på 59 dager. –Vi vil være den første skandinaviske jentebåten, men vi vil også være den raskeste, norske båten, forteller Camilla. Målet er å komme under 59 dager på den 3000 nm lange reisen.

Unassisted

Turen fra La Gomera til Antigua tar mellom 40 og 90 dager – hvor jentene har pakket mat til 70. Skulle de gå tom for matrasjoner, vil de ikke ha mulighet å få hjelp av passerende skip. Camilla forklarer at regelen for racet er at man er unassisted. -Det betyr at idet vi kaster loss og er utenfor havneområdet, er vi på egenhånd. Skulle en passerende båt eller skip kaste over et eple, vil det å ta imot eplet bli sett på som assisted og dermed blir vi diskvalifisert.

 

Riktig utstyr er avgjørende

Rowegians har allerede testet båten på flere lengre turer og vet hvor viktig det er med riktig utstyr til reisen. – Klimaet vi reiser til er varmt og har sterk sol, derfor må vi beskytte øynene. Vi trenger gode solbrilller som dekker godt, og som har riktig UV-beskyttelse. Vi vil være utsatt for mye refleksjon fra havet, så den riktige brillen er essensiell, forteller Hege. Både Cornelia og Camilla bruker linser til daglig. -Men der ute vil det være vanskelig på grunn av hygiene og fare for øyeinfeksjon, derfor vil solbriller med styrke hjelpe mye.

 

Krogh Optikk er stolte av å kunne hjelpe Rowegians på turen over Atlanterhavet, med solbriller fra Oakley, både med og uten styrke. Vi gleder oss til følge dem videre på reisen! 

 

Rowegians

Båtmannskapet på Rowegians består av

Kaptein Sofie Stabell, Camilla Bull,

Cornelia Bull og Hege Svendsberget. 

 

Atlantic Challenge

Atlantic Challenge er et race over verdens neste største hav, Atlanterhavet.

Deltakerne ror vestover fra San Sebastián på øya La Gomera (28 grader nord, 18 grader vest) til Antigua (17 grader nord, 61 grader vest).

Om synsundersøkelsen

Vi tar øyehelse på alvor og vil blant annet måle trykket i øyet og fotograferer netthinnen din slik at vi kan oppdage eventuelle endringer på et tidlig stadie.

bilag_calendar
Bestill synsundersøkelse
bilag_cart
Bestill linser her

Bestill synsundersøkelse:

online-ikonPå nett

ring-ikonRing 800 57 644

finnbutikk-ikonFinn butikk