kroghoptikk

Krogh Optikk

Akkomodasjon

Øyets evne til å se klart på forskjellige avstander.

Øyets evne til å se klart på ulike avstander bestemmes av øyelinsen og muskulaturen som styrer denne. Øyelinsen forandrer form når musklene rundt strammes og dermed også brytningen på lyset som kommer inn i øyet. På denne måten stilles fokus inn på den avstanden vi ønsker å se klart.

Seks meter = uendelig

I den optiske verden regnes avstander over seks meter som uendelig. Det betyr at når vi ser på objekter som ligger lenger enn seks meter fra oss, er akkomodasjonen maksimalt avslappet. Den vil heller ikke endre seg om vi flytter blikket til et annet objekt som er enda lenger unna. Men når vi ser på noe som er nærmere enn seks meter vil musklene rundt øyelinsene strammes og øyelinsen krummes.

Evnen avtar med alderen

Øyelinsens evne til å krumme seg avtar med alderen, og man vil trenge lesebriller for å kunne se klart på nært hold. Når øyelinsen ikke greier å krumme seg og bli rund lengre får lyset en svakere brytning og vi får et brennpunkt ”bak” netthinnen. Problemet løses med briller som bryter lyset optimalt for dine øyne.

 

Har du blitt alderslangsynt?

Bestill time til synsundersøkelse her

Finn din nærmeste Krogh Optikk her

Om synsundersøkelsen

Vi tar øyehelse på alvor og vil blant annet måle trykket i øyet og fotograferer netthinnen din slik at vi kan oppdage eventuelle endringer på et tidlig stadie.

bilag_calendar
Bestill synsundersøkelse
bilag_cart
Bestill linser her

Bestill synsundersøkelse:

online-ikonPå nett

ring-ikonRing 800 57 644

finnbutikk-ikonFinn butikk


Synsundersøkelsen - en forsikring for din øyehelse

Godt syn er ekstremt viktig, så ta vare på øyehelsen din!

Dette skjer under synsundersøkelsen

Alt du lurer på om vår grundige synsundersøkelse.

Øynene og synet

Visste du at ca. 80 % av alle sanseinntrykk går gjennom øynene?