Spennende sesong i vente, med OL kvalifisering som det viktigste

For oss padlere handler vintersesongen generelt om store treningsmengder for å oppnå best mulige grunnlag, øke fysisk kapasitet og bli sterkere til spesialtreningen begynner og ny konkurransesesong, forteller padleren Jo Sondre Solhaug i dette reisebrevet fra forberedelsene til OL kvalifiseringen.

Sierra Nevada, Spania

Etter en liten sesongpause dro jeg rett på tre ukers høydesamling i oktober til Sierra Nevada (2300 M.O.H) som ligger sør i Spania. Samlingen var i regi av Olympiatoppen hvor flere olympiske sommeridretter var samlet for en god start på sesongforberedelsene og for å utveksle erfaringer på tvers av idrettene.  Jeg var eneste padler på samlingen, men samkjørte opplegget med det norske ro-landslaget.

Vi lå i snitt på rundt 25 - 30 timers trening i uken, hvor treningen for min del alltid bestod av en lang padleøkt på formiddagen og en på ettermiddagen, supplert med løping i fjellet, sykling på landvei, padlemaskin og/eller styrketrening. Hensikten med høydetreningen er å finjustere teknikken, generell styrke og viktigst av alt - øke mengden røde blodceller, for å bedre utholdenheten.

Samlingen ble gjennomført med masse god trening og var en solid kickstart på sesongforberedelsene.

 

Florida, Port Charlotte

Etter en uke hjemme gikk turen videre i november til Floridas vestkyst, Port Charlotte, nå sammen med resten av padlelandslaget. Der er hovedfokuset å få padlet mye, få mange kilometer i båten og en del økter med høy intensitet. Padlelandslaget har lange tradisjoner for samlinger i Florida på denne tiden av året på grunn av værforholdene her hjemme.

I år prøvde vi et nytt sted, Port Charlotte. Med mange kanaler og en fin innsjø, gjør det at trenerne kan følge oss bedre opp på vannet fra motorbåt. For å holde rett intensitet på øktene tas det jevnlig lactatprøver på vannet. I år har vi i tillegg fått en nyutviklet watt åre, som hjelper oss godt i treningsarbeidet med å effektivisere kraftkurven/vannarbeidet.

Florida samlingen hadde en varighet på 3 uker, med supre padleforhold og godt treningsutbytte. Sist men ikke minst, Florida er stedet å være - med Oakley!

 

På de varmeste dagene var Oakley Flight Jacket et riktig valg, da den har en ventilasjonsfunksjon.  - Denne brillen er dessuten veldig god å bruke på de dagen med størst trenings intensitet, med et enkelt trykk på brillen, slipper du at dugg fester seg på glasset.

 

Tekst til bildet: Oakley Jawbreaker Splatter Fade, Limited Edition, som Krogh Optikk har eksemplarer av i sine butikker. Denne modellen er allsidig i bruk og med sin SwitchLock teknologi enkelt å skifte glass dersom været skulle endre seg. 

Prizm-glassene fungerer perfekt i sterkt sollys, det fikk jeg testet godt under Florida samlingen. Solglassene fungerte som en behagelig beskyttelse for øynene på treningsøktene og for å slippe gjenskinn fra vannet, brukte jeg Prizm polariserte glass.