Vinterrapport fra Jo Sondre: Ny sesong og nye muligheter

Padleren Jo Sondre forteller om treningsopplegget utenfor sesong, og den nye Oakley Harmony Fade-kolleksjonen.

Sesongavslutning 2017 i padling var Norgesmesterskapet i Kristiansand. Der forsvarte jeg min Norgesmestertittel på K-1 1000 m, som er Olympisk distanse og den distansen som rangeres høyest i NM blant oss gutta på landslaget.

Etter sesongen har vi en liten, men viktig pause, der jeg tidligere år har reist for å slappe av og/eller oppleve andre steder sammen med familie og venner. Men i år klaffet det slik at jeg fikk en jobb i Krogh Optikk som deltidsansatt i avdelingen på Majorstuen, noe som passer meg veldig godt, siden jeg alltid har vært interessert i briller og Oakley spesielt. Det har vært en annerledes og givende pause fra toppidretten. Jeg har blitt kjent med mange nye hyggelige kollegaer og kunder. I tillegg tilpasse treningen inn i arbeidsdagen på en ny måte - noe jeg tror vil slå positivt ut på resultatene til sommeren.

Vintersesongen

For oss padlere handler vintersesongen generelt om masse trening for å oppnå best mulige grunnlag, øke fysisk kapasitet og bli sterkere til spesialtreningen begynner og ny konkurransesesong. 

På padlelandslaget startet sesongen direkte etter pausen i høst med tre ukers høydesamling i Sierra Nevada (2300 M.O.H) som ligger sør i Spania. Samlingen var i regi av Olympiatoppen hvor flere olympiske sommeridretter var samlet for en god start på sesongforberedelsene og for å utveksle erfaringer på tvers av idrettene.

 

Vi lå i snitt på rundt 30 timers trening i uken, hvor treningen alltid bestod av en lang padleøkt på formiddagen og en på ettermiddagen, supplert med løping i fjellet, padlemaskin, romaskin, svømming eller styrketrening.

 

Vintertrening hjemme.

Vi padler på vannet her hjemme så lenge forholdene tillater dette. Denne vinteren kunne vi padle ut nesten hele desember. Tidligere år har vi vært i Florida, men i år har vi prioritert litt andreledes, enda mer fokus på det jeg skriver over, enda mer fokus på å øke de fysiske parameterne gjennom annen trening og heller starte padlesamlingen igjen i slutten av februar. Når vi legger kajakken på vent til våren, består mesteparten av treningen av å bygge opp et godt grunnlag til man setter seg i kajakken igjen på våren.  I desember og januar er det veldig mye kondisjonstrening og styrketrening, der vi bl.a. har en lengre skisamling med padlelandslaget, i år var vi på Nordseter, Lillehammer. I februar blir det fortsatt mye fokus på kondisjon og langrenn, men i tillegg en del spesifikk trening av padlemuskulaturen, til vi skal tilbake på vannet i slutten av februar. Dette består av mye padlemaskin, samt andre spesifikke styrkeapparater/øvelser for padling. (Spesialapparatene som Einar, Helga og Magnar).

 

Under vintersesongen gjennomgår vi også en del tester på Olympiatoppen. Vo2 Max tester, styrketester, padlemaskintester på distansene; 5000m ,1000m, og 200m etc. Jeg kan røpe såpass, testresultatene peker riktig vei og jeg gleder meg til sesongen starter. Men først er det det flere padlesamlinger i Portugal, den første har avreise allerede 28. februar.

 

 

Oakley Harmony Fade-kolleksjonen

Årets vinterkolleksjon fra Oakley har ankommet med et spenstig og flott design. Fargene som er valgt, er oransje; det symboliserer flammene som brenner på innsiden av hver utøver, og gult for solen/lyset, som skal vise vei for utøverne til å leve ut drømmene.  Brillen er unik og er bare lagd i et begrenset antall. Alle modellene kommer med Prizm teknologien som øker kontraster, og se klarere. Jeg har testet brillene og veldig fornøyd og bruker dem til trening daglig.

 

Krogh Optikk lanserer som eneste optikerkjede i Norden fått tilgang på Oakley Harmony fade-kolleksjonen. Den blir presentert hos Krogh Optikk Majorstuen, samt flere andre Krogh Optikk avdelinger den 9. – 10. februar. Så hvis du ønsker å komme i vinter-stemning med de samme brillene som idrettsutøverne våre bruker, så ta turen innom.

PS: Krogh Optikk vil samtidig ha noen spennende konkurranser under lanseringen.

Velkommen!

Fant du informasjonen du ønsket på denne siden?