kroghoptikk

Krogh Optikk

Se godt, kjør trygt

Bilkjøring er krevende, særlig på vinterglatte veier. Sørg for å se godt, så er du tryggere på veien.

I følge en spørreundersøkelse utført av YouGov for Krogh Optikk, kjenner nesten 25% av oss en bilist de mener ser så dårlig at vedkommende ikke burde sitte bak rattet.

– Det er oppsiktsvekkende at så mange kan være en fare i trafikken fordi de ikke ser godt nok, sier optiker og fagsjef Rita Aadne Ludviksen i Krogh Optikk, og fortsetter:

– Som sjåfør har du ansvar både for deg selv og andre, og må sikre at du ser godt nok til å kjøre bil.

 

Minst like viktig som vinterdekk

Om vinteren er det spesielt krevende å kjøre. Det er mørkt, glatt og stor risiko for blending. Bilkjøring med dårlig syn er nesten verre enn slitte vinterdekk. Mørkesynet svekkes dessuten med alderen, og allerede i 40-årene er synet merkbart dårligere.

 

– Det er et paradoks at vi sjekker lufttrykk, skifter dekk og har bilen til service med jevne mellomrom, men glemmer å undersøke om synet har endret seg, sier Ludviksen.

 

Bestill time til synsundersøkelse her

 

Slipp ventetid hos lege

Alle over 80 år må få helseattest hos lege for å kunne kjøre bil. Alle andre som skal søke om førerkort, må fylle ut egenerklæring om helse. Nedsatt syn krever at man leverer en egen Helseattest førerrett – SYN.

 

Optikere har utstyr og kompetanse til å utføre synsvurdering for sjåfører. Det gjør at du slipper lang ventetid for time hos fastlege eller øyelege.

 

Sjekk synet, kjør trygt

Synet står for 80% av sanseinntrykkene våre og er avgjørende for å kjøre trygt. En synsundersøkelse er en god investering i både egen og andres sikkerhet.

 

Rita Aadne Ludviksen oppfordrer også alle til å ta det opp, dersom man kjenner noen man mener trenger det.

– Fortell den du kjenner at en tur til optikeren kan være bra, viktig – og veldig enkelt!

 

Bestill time til synsundersøkelse her

Om synsundersøkelsen

Vi tar øyehelse på alvor og vil blant annet måle trykket i øyet og fotograferer netthinnen din slik at vi kan oppdage eventuelle endringer på et tidlig stadie.

bilag_calendar
Bestill synsundersøkelse
bilag_cart
Bestill linser her

Bestill synsundersøkelse:

online-ikonPå nett

ring-ikonRing 800 57 644

finnbutikk-ikonFinn butikk