kroghoptikk

Krogh Optikk

ss18 - Let's go!

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker store, tunge kåper i deilige materialer som lammeskinn, ull og kasjmir. Vinterkåpene mine – for ikke å snakke om ullgenserne – har bokstavelig talt invadert garderoben de siste månedene, og jeg har så vidt hatt plass til andre plagg i klesskapet. Derfor var det en lettelse da jeg for noen dager siden endelig kunne pakke ned min overveldende vintergarderobe, og på ny fylle klesskapet med vårlige, luftige plagg. Forandringen var enorm og med ett hadde jeg plass til overs i klesskapet!

Bilder: Darja Barannik & Getty

Nå gir klesskapet meg en helt ny sinnsstemning og ro. Jeg føler meg inspirert til å sette sammen nye antrekk, og prosessen er blitt forenklet, mer spennende.  Sol, fint vær, fine, fargerike klær sammensetningene er så behagelige. Etter en såpass lang og kald vinter, er dette virkelig gode følelser å kjenne på.

 

Vogue beskriver SS18 moten som feel good fashion, og jeg kunne ikke vært mer enig. Denne sesongen holder de store motehusene seg tro til varemerket sitt, samtidig som de har latt seg inspirere av den lekne teenageren fra det ikoniske 90-tallet uten å forsømme seg. På catwalken har antrekkene edge, dog klasse. Eksempelvis har blant annet Chanel denne sesongen lekt seg med bruk av transparent plastikk i ulike fargetoner, og inkorporert det i den typiske Chanel-silhuetten.

 

Moten denne sesongen skal være gøy, forfriskende, ungdommelig og den skal attpåtil uttrykke massevis av glede og kjærlighet. Antrekkene for sesongen skal belyse at det skal være gøy å leve, og at man aldri er for gammel til å holde på ungdommen i seg. Designerne vil dessuten se festen tas med ut på gata glitter, fjær, farger, plastikk og florlette blonder til hverdagsbruk! Kombinert med klesgarderobens fundamentale plagg som frakken, denim og blazeren er denne lekne sammensetningen av ulike stiler og materialer en sikker suksess. Med andre ord: antrekket skal være like tilfeldig som det er gjennomtenkt! Husk: Mismatch av mønstre, tilbehør, samt sammensetninger av ulike stoffer og farger er spennende, men rene linjer og detaljer forsterker utstrålingen vel så det.

SS18 motens oppfordring til den motesikre kvinnen er at akkurat som de aller mektigste motehusene, må selv det mest velkledde og originale moteikonet våge å fornye seg ved å eksperimentere med ulike trender, for å tiltrekke seg tilskuernes oppmerksomhet.

 

PASTEL

 

Bilde: Darja Barannik & Catwalking/Getty Images  

 

Jeg har i likhet med resten av moteverden forelsket meg i duse farger, og jeg får ikke nok av myk lavendel. På modellene ble denne nydelige fargen vist frem i alle mulige varianter; i alt fra balzere, til kjoler, til bukser og sko. Og finnes det egentlig noe vakrere enn en satengkjole i en dus pastellfarge? I motebyen London gikk de britiske motehusene i front med pastelltrenden og viste nydelige kolleksjoner med sammensetninger av ulike pastellfarger på catwalken. Victoria Beckham er blant designerne som viser hvor enkelt man kan style den todelte dressen på en sofistikert måte, selv med kun duse pastellfarger involvert. Uttrykket er harmonisk, og man trenger ikke bryte det harmoniske med grove detaljer eller sterke farger.

 

DENIM

Bilde: Darja Barannik & Catwalking/Getty Images 

 

Denim er for meg det enkleste materialet å style både opp og ned. Jeg elsker motehusenes tolkning av denim x den todelte dressen. 70-tallet møter 90-tallet med eleganse og det utstråles høy selvsikkerhet uten å være kjepphøy. Tom Fords visning er et prakteksemplar på at rene, enkle linjer er superhot kombinert med en overdimensjonert jakke, som for eksempel blazeren, eller en baggy denimbukse. Det blir ikke mer sexy og chic enn det, si! Helhvit eller farget denim er også en god investering denne sesongen.

 

PLASTIC

Bilde: Darja Barannik & Estrop/Getty Images

 

Futuristisk mote er for å bli! Aldri før har klær hvor flekker bare kan tørkes av på null komma niks, vært mer populære. Calvin Klein var først ute med denne trenden i fjor høst, og nå virker det som alle motehusene har latt seg inspirere. Jakker, vesker, sko og hatter alt ser kult ut i gjennomsiktig plastikk! Med sin transparente-tvist, har Chanel satt regnklærne på motekartet, og jeg digger det.

 

FLORAL

 

Bilde: Darja Barannik & Catwalking/Getty Images

 

Ingen trend er så sterk som den som fronter en selvsikker, tøff kvinne iført en søt blomsterkjole. Jeg elsker hvordan motehuset Erdem forvandler den uskyldige, skjønne præriejomfruen til en selvstendig kvinne som oser av selvtillit og bein i nesa. Blomsterprint er, og vil nok alltid være, en favoritt i motebildet. Denne sesongen bæres trenden særlig frem av Alexander McQueen og Erdem. Det spennende med blomsterkjolen og dets mønster, er at det kan styles på absolutt alle mulige måter; sneakers, jeans, slengbukser, lange kåper, bikerjakka you name it! Hemmeligheten er å finne en naturlig balanse mellom litt tacky og søt, men mest selvsikker, kul og sexy.

 

CHECK+GLEN PLAID

Bilde: Darja Barannik & Catwalking/Getty Images

 

Jeg har for lengst lagt min elsk på ruter i alle mulige varianter; helst ulike mønstre, mikset og matchet! Det er mange måter å omfavne glenplaid trenden på. Personlig digger jeg lag-på-lag-looken med for eksempel en kåpe i en dyp jordfarge, over en blazer i en litt lysere tone, mørk denimjeans, stylet med en rød veske og store pilotbriller. Som sett hos Hermes er synlige, brede hvite eller sorte sømmer, også superkult å style med plaidjakka.

 

Fant du informasjonen du ønsket på denne siden?

Om synsundersøkelsen

Vi tar øyehelse på alvor og vil blant annet måle trykket i øyet og fotograferer netthinnen din slik at vi kan oppdage eventuelle endringer på et tidlig stadie.

bilag_calendar
Bestill synsundersøkelse
bilag_cart
Bestill linser her

Bestill synsundersøkelse:

online-ikonPå nett

ring-ikonRing 800 57 644

finnbutikk-ikonFinn butikk