kroghoptikk

Krogh Optikk

Darja Baranniks tips til høstmote og festsesong

Med julebord etter julebord på agendaen, ser jeg frem til å dele mine favorittrender til fest og hverdag denne sesongen. Med fokus på mote i kombinasjon med lekre innfatninger og solbriller, håper jeg dere finner inspirasjon til å kle dere selvsikkert, sofistikert og lekent!

Vogue.com beskriver sesongens motebilde med setningen ”making women feel good. Det er mange tiår siden mote bare var «mote», og designerklær er ikke lenger bare godt håndverk. De mektige motehusene har alltid jobbet mot det store verdensbilde hvor klestrender fungerer som redskap med formål om å formidle ulike budskap for kvinner og menn. Dette gir mennesker rom for å uttrykke seg gjennom personlig stil på en autentisk måte; det skal være personlig, men skal attpåtil omhandle tidens ånd. Mote kan også være politikk, og i kjølvannet av #metoo, vil motehusene vise den styrken kvinner i verden – både individuelt og i grupper – har markert at de har. Vi har tatt makten tilbake, og det skal vises!

Denne sesongen skal vi fortsette å våge og uttrykke oss gjennom klær. Motehusene vil se powerdama i den todelte dressen, og med inspirasjon hentet fra det ville dyreriket, skal dyremønster – fra topp til tå – fungere som et slags symbol på beskyttelse, men også det dyriske som viser at vi ikke kan temmes eller ties. Designerne påpeker samtidig at vi må våge og leke oss med klær og mote. Hos flere av motehusene ser vi blant annet inspirasjon hentet fra den glade og bekymringsfrie diskoglansen på 70-tallet med kreasjoner i materialer som paljetter, glitter, silke, velur, lakk og lær.

Med julebord etter julebord på agendaen, ser jeg frem til å dele mine favorittrender til fest og hverdag denne sesongen. Med fokus på mote i kombinasjon med lekre innfatninger og solbriller, håper jeg dere finner inspirasjon til å kle dere selvsikkert, sofistikert og lekent!

Lær

Hermes og Miu Miu er blant flere motegiganter som denne sesongen oppfordrer oss til å velge et elegant antrekk i lær til neste forretningsmøte, date eller fest. Det kan være en sofistikert, knelang kjole som sett hos Alexander McQueen, eller skinntights med skinnskjorte til, som jeg har stylet med en herreblazer og skinnstøvletter.

 

Fargemessig har jeg hentet inspirasjon fra naturen om høsten. Ulike jordfarger går godt sammen og utgjør et varm og balansert uttrykk. Jeg har stylet antrekket med en kvadratisk brilleinnfatning fra Tom Ford, som i likhet med de enkelte plaggene, samsvarer med fargepaletten og tilføyer en smakfull «touch» til antrekket. Dette antrekket kan du bruke til hvilken som helst begivenhet – det er en sikker vinner! Velger du å gå for min styling, vil jeg anbefale å holde sminken naturlig da det allerede er mange elementer og farger å forholde seg til. Tom Ford-brillen fungerer i og for seg som et fremtredende element som både rammer inn og former ansiktet, og derfor vil for mye sminke forstyrre det organiske helhetsuttrykket. 

 

Paljetter

På julebordet kan du gå «all in» og velge en lekker 20-talls flapper-kjole i sølv som sett hos Givenchy. Hvis du ønsker en mer nedtonet entre, kan du velge akkurat samme kjole, bare med en deilig ull eller kasjmir genser over. Genseren gjør antrekket mer hverdagslig, men kan tas av så fort føttene begynner å danse under middagsbordet og du er klar for å komme deg bort fra bordet og ut på dansegulvet. 

Teknologi og fremtid er på alles lepper, og flere av antrekkene på catwalken kombinerer sci-fi med high-fashion. For meg er designeres omfavnelse av paljetter, glitter og sølv en oppfordring til kvinner å inkorporere disse materialene og fargene i hverdagen. Hvor kult er det ikke å skille seg litt ut med et antrekk som viser at du ikke er redd for å synes ekstra godt selv midt på lyse dagen! 

Jeg bruker nøytrale, overdimensjonale ullgensere så å si hver eneste dag, og for å krydre opp antrekket er et paljettskjørt, topp eller jakke alltid til god hjelp. Til dette antrekket har jeg valgt en innfatning fra Oliver Peoples som jeg føler åpner ansiktet mitt og gir meg en selvsikker utstråling. Det er ingen skam i å fremstå smart med god smak, og det er nøyaktig dette uttrykket jeg mener denne brillen formidler!

Dyremønster

Denne høsten har jungellivet forvillet seg inn i storbyen: Dyremønstre i zebra, leopard og tiger er blant motivene som råder på catwalken. Du oppfordres til å vise selvtillit og bære plaggene med stolthet – naturlig eleganse er stikkordet. Bottega Veneta og Michael Korsvisninger skildret sterke kvinner – som ikke er redde for å utstråle selvsikkerhet – i dyremønster fra topp til tå.


Dyrem
ønster kan for mange oppfattes som vulgært, men motehusene mestrer å motbevise denne oppfatningen. Anvendes mønsteret riktig, er resultatet elegant, sofistikert og ikke minst stilig. Jeg digger å kle meg i dyremønster og mikse ulike print. Jeg bruker det på jobb og til fest. En nøytral skjorte kan bidra til at antrekket blir mer anvendelig; jeg anbefaler å holde seg til to, maks tre, elementer med dyremønster. Man vil jo helst unngå å se ut som om en er på vei til karneval.


N
år høstsolen skinner som sterkest, har jeg alltid med meg Tom Ford solbrillene mine i vesken. De har en oval «cat-eye» form og utgjør prikken over i-en på ethvert antrekk. Det er særlig gøy å bruke de til leopardantrekket som vist på bildet, da jeg får en svak Catwoman-følelse over meg. Love it!

Plissé

Plissering står høyt blant favoritthåndverkene mine innen tekstilkunst. Jeg får ikke nok plissé i garderoben min, og jeg elsker hvor fint plisserte plagg, uansett materiale, gjør seg på kroppen. Min elsk faller på plisséskjørt og kjoler ettersom jeg syns det er så gøy å style. Valentino og Balenciaga var blant favorittene i tolkningen av hvordan man kan style plissé denne sesongen. Valentino, i tro stil, viste en elegant tilnærming til plissékjolen i prominente farger og skarpe snitt, mens Balenciaga stylet et enkelt, men elegant sort plisséskjørt med en ungdommelig og 90-tallsinspirert tvist, med fluffy neongul genser og et stort halssmykke i blått metall.

Jeg liker når antrekkene mine popper i sterke farger, men foretrekker som oftest å holde meg til naturlige paletter som står i stil med årstiden. Den sorte maskulin-feminine blazeren er en fin kontrast til det myke plisséskjørtet, mens den tynne brilleinnfatning i gull fra Prada binder antrekket sammen. Ettersom brilleinnfatningen er elegant, men enkel (nærmest som et gullsmykke), kan man kjøre på med litt ekstra maskara og øyeskygge i duse mørke farger, hvis man føler for å være litt «ekstra» pyntet. I dette antrekket føler jeg meg klar for å innta julebordet med hevet hode!

 

Fant du informasjonen du ønsket på denne siden?

Om synsundersøkelsen

Vi tar øyehelse på alvor og vil blant annet måle trykket i øyet og fotograferer netthinnen din slik at vi kan oppdage eventuelle endringer på et tidlig stadie.

bilag_calendar
Bestill synsundersøkelse
bilag_cart
Bestill linser her

Bestill synsundersøkelse:

online-ikonPå nett

ring-ikonRing 800 57 644

finnbutikk-ikonFinn butikk