kroghoptikk

Krogh Optikk

Linser gir enda mer frihet!

Ser barnet ditt dårlig? Josefine (9) kan anbefale linser, særlig når hun skal danse, turne eller svømme.

– Det var veldig verdt å prøve! Det er så bra når jeg danser.

Josefine går i fjerde klasse og danser aktivt. Både hiphop og klassisk ballett. I tillegg til mye annet. Hun liker alle fag på skolen. Og hun tegner, er med i talentkonkurranser, synger på skoleavslutninger, er aktiv i lokalmiljøet og ikke minst i den fine naturen rundt gården der hun bor.

 

Forskjellige aktiviteter, forskjellige behov

Josefine fikk briller da hun var 3-4 år. Hun er sterkt langsynt, helt opp mot +7. Det gjør at hun må jobbe veldig hardt med øynene for å se godt uten briller. Derfor sklir øyet inn, så hun skjeler. Med briller og linser får øyet slappe av, og da rettes blikket opp.

Så briller fungerer fint, Josefine var glad og stolt da hun fikk dem. Hun har dem stort sett alltid på, unntatt når hun sover. Særlig på skolen fungerer briller aller best. 

Bare en liten tilvenning

– Det eneste når man bytter til linser, er at det blir uvant for de som pleier å se deg med briller. Men det venner de seg til!

Akkurat som man venner seg til å bruke linsene, selv om det er uvant i starten. Josefine prøvde linser første gang på anbefaling fra tante som er optiker. Hun hjalp til da hun skulle teste linser første gang.

– Aller først sjekket jeg synet for å finne hvilken styrke jeg skulle ha. Så fikk jeg linsene, og hjelp til å ta dem på. Så gikk jeg med dem i noen timer, så øynene skulle bli vant til det. 

Ikke gi opp, alle får det til!

Det var uvant å ha på seg linsene i starten, men gradvis vente Josefine seg til det, og da merket hun ingenting. Samme med det å ta linsene av og på.

 

 

Josefine merker noen ganger at det frister å ta på linsene. Det skal man ikke gjøre, så det må man også venne seg av med. Linsene sitter tross alt stort sett veldig godt, og stort sett hjelper det å bare blunke en ekstra gang.

 

Det aller beste med linser…

 

Om synsundersøkelsen

Vi tar øyehelse på alvor og vil blant annet måle trykket i øyet og fotograferer netthinnen din slik at vi kan oppdage eventuelle endringer på et tidlig stadie.

bilag_calendar
Bestill synsundersøkelse
bilag_cart
Bestill linser her

Bestill synsundersøkelse:

online-ikonPå nett

ring-ikonRing 800 57 644

finnbutikk-ikonFinn butikk