Fokus på smykkedesign

Gunilla Sterud er smykkedesigner. Hun jobber med små detaljer som perler, krystaller og stener. Multifokale linser gjør at hun kan beholde fokus på det hun liker best, selv om synet har endret seg med årene.

– Jeg vil at folk skal pynte seg mer! Boltre seg i glitrende stener og spennende farger som gjør hverdagen litt mer magisk. Uttrykke seg kreativt og få inn litt feriefølelse hver dag.

Smykkene til Gunilla Sterud er nettopp fargerike og kreative. Skinnende, eksotiske og iøynefallende. Designprosessen er et intenst fokus på detaljer og farger. På å finne den helt perfekte nyansen på hver eneste sten. Derfor er Gunilla helt avhengig av multifokale linser, som gjør at hun kan se godt både på avstand og nært hold.

 

Startet i voksen alder – fikk umiddelbar suksess

Merkenavnet Caprice Decadent Bohemian beskriver filosofien som inspirerer både smykkene og Gunilla.

– Å være «capricious» handler å være litt impulsivt besatt av noe man ønsker seg. Det er sånn jeg vil kundene skal føle seg når de ser smykkene. Heldigvis opplever jeg ofte at de gjør det! Kanskje fordi smykkene appellerer til kvinner som ikke er redd for å skille seg ut?

Det var først i voksen alder Gunilla begynte å realisere sin glødende kreative interesse. Omtrent på samme tid som synet begynte å forandres.

 

 

 

Timing er avgjørende

– Timingen da smykkene traff markedet var perfekt. Timingen for synet var derimot litt kjedeligere. Samtidig som jeg fikk stor produksjon, begynte jeg å få problemer med å se detaljer på nært hold.

Gunilla hadde bodd i Hellas som ung, og alltid vært fascinert av den dekadente, eksotiske stemning. Mange år senere, på ferie på Mykonos, fant hun en smykkeprodusent som gjorde henne «capricious», og som hun snart fikk designavtale med.

– Smykkene skal reflektere stemningen fra Mykonos. Jeg var først redd uttrykket var litt voldsomt for nordmenn, men tok feil. Smykkende traff ikke bare i Norge, men også internasjonalt, som i Tyskland og USA.

 

 

Befriende å slippe briller

Samtidig eskalerte alderslangsynet ganske parallelt. Hun begynte å få alvorlige problemer med å se detaljer på nært hold. Snart kunne Gunilla velge feil flaske i dusjen, eller sende fra seg to ulike øredobber.

Hun ble avhengig av briller, som var et hinder og en tidstyv. De var i veien, de ble borte, glassene ble fettete, hun satt seg på dem, hun mistet dem. Derfor bestemte hun seg for å prøve multifokale linser, i dialog med sin optiker hos Krogh Optikk.

– Det var veldig befriende å slippe briller. Og alt ble så mye mer crispy, superklart og definert! DAILIES TOTAL1® multifokale linser koster litt, men kvaliteten er definitivt verdt det. Godt syn er avgjørende for både arbeidet og hverdagen generelt. Alt er mye enklere nå, og linsene gjør at jeg kan fortsette å holde på med det jeg liker aller best.Tenker du at du kan ha god nytte av multifokale linser, for å se godt på alle avstander? Bestill time til synsundersøkelse her.

 

Besøk linsebutikken vår her.