Fokus på det visuelle

For Vibeke er estetikk og design en viktig del av livet hennes. Multifokale linser gjør at hun kan beholde fokus på det hun liker best, selv om synet har endret seg med årene.

– Alt for meg er veldig visuelt! Hvis jeg ikke kan ha gleden av å se på alt det fine som er rundt meg, påvirker det rett og slett humøret.

Vibeke jobber som prosjektleder i reklamebyrå, der design er en stor del av hverdagen. Privat er hun også opptatt av og glad i design, i retning av interiør og eksteriør, og hun er også glad i å tegne og skrive.

– Synet er ekstremt viktig i jobben min. Både fordi jeg trenger å se godt, og fordi hverdagen innebærer mye multitasking. Vi har aldri lange sekvenser av noe. Du er av og på, bytter fokus hele tiden. Ser noen ganger nært, andre ganger langt borte. Det passer meg fint; jeg liker variasjon, og effektivitet. Men det hadde vært mer utfordrende og slitsomt uten multifokale linser.

 

Når synet forandrer seg

Vibeke opplevde sin første synsendring da hun var rundt tjue. Ting ble uklart på avstand, og hun oppdaget at hun var nærsynt. Så hun begynte med briller, og gikk etter hvert over til linser.

Gjennom årene var synet alltid litt i endring, men den største forandringen inntraff på den tiden de fleste opplever at det blir vanskeligere å se godt på nært hold – i begynnelsen av 40-årene.

Linsene Vibeke pleide å bruke for å se på avstand, fungerte plutselig ikke lenger når hun skulle se nært. Hun måtte kombinere dem med briller med plusstyrke. De gangene hun ikke hadde på linser, måtte hun ha briller med minusstyrke for å se klart langt borte. Uansett hva hun valgte, var av-og-på med briller en konstant del av hverdagen.   

 

Multifokale linser gjorde endringen umerkelig

– Jeg så bra på avstand med de gamle linsene, men lesing ble vanskelig, ting ble blurry. Jeg fikk anbefalt å prøve multifokale linser. Det var en drøm! Takket være dem, tenkte jeg ikke stort over det at synet forandret seg; «jasså, jeg begynner visst å bli litt eldre! Jaja, sånn er det». Det var helt uproblematisk.

Vibeke kan ofte høre venner snakke om at de sliter med å se, eller må styre av og på med briller når de skal veksle mellom å se nært og langt borte. For henne er dette et ikke-tema, og et problem som ble løst umiddelbart.

 

Mindre tørre øyne med multifokale linser

Vibeke har hele tiden vært fornøyd med sine multifokale linser. Hun brukte to forskjellige merker, og fikk etter noen år anbefalt av optikeren sin å prøve nyvinningen DAILIES TOTAL1® multifokale linser. Det er hun svært fornøyd med.

– Jeg tenkte det var verdt å prøve, siden de ble anbefalt så varmt. Og med veldig god grunn! DAILIES TOTAL1® multifokale linser gir mye mer fukt, og derfor mindre tørre øyne.

Dermed vil hun anbefale dem til alle som har nådd alderen for alderslangsyn. Hun har også en annen anbefaling:

– Livet er for kort til å ikke se godt! Det finnes mange typer løsninger, og mange typer linser. Velg en optiker som ikke gir seg før de finner ut hva som passer aller best for akkurat deg og dine øyne. Det er så verdt det!

 

Tenker du at du kan ha god nytte av multifokale linser, for å se godt på alle avstander? Bestill time til synsundersøkelse her.

Besøk linsebutikken vår her.