Behold fokus, selv om synet forandres.

Synet forandrer seg etter fylte førti. DAILIES TOTAL1 ® multifokale linser gjør at du kan beholde fokus på det du liker aller best.

Det kan skje nesten over natten, og får store konsekvenser for helt dagligdagse ting i hverdagen. Du er vant til å se godt og har gjort det hele livet – og plutselig merker du en brå forandring i synet, som kan oppleves temmelig dramatisk.

 

Synsendring påvirker mye:

– Det blir vanskelig å lese

– Det blir vanskelig å se på telefonen

– Det blir vanskelig å se detaljer, som når man skal tre i en nål eller binde en flue

– Det blir vanskelig å fokusere på ulike avstander, for eksempel ved bilkjøring

– Du blir mindre effektiv på jobben

– Du kan plages av tretthet og hodepine

 

Har du merket noen av disse symptomene? Bestill synsundersøkelse her.

 

Endring i synet – endring i livet?

Det er naturlig at du tilpasser deg når du opplever endring, og det er mange måter å tilpasse seg synsendring på. I en nordisk spørreundersøkelse* kom det frem at så mange som 13% har prøvd å legge om kostholdet i håp om å få synet tilbake – noe som dessverre ikke virker. Gradvis synsendring – presbyopi – er en naturlig del av livet, og noe du er nødt til å forholde deg til.

Overraskende mange forholder seg til det ved å legge om livsstilen. Hele 67% endrer faktisk daglige rutiner på grunn av svekket syn – 10% bruker til og med smarttelefonen mindre! Dette er drastisk og går utover livskvaliteten – og det er absolutt ikke nødvendig.

 

Behold fokus på det du liker best

Multifokale kontaktlinser har en progressiv effekt som hjelper deg å se like bra på alle avstander, akkurat som du er vant til. De er enkle å bruke og du merker dem knapt, og kan sammenliknes med å investere i nye briller. I motsetning til briller gir linsene en ekstra frihet, for eksempel når du driver med sport og andre fysiske aktiviteter. Linsene kan derfor fint kombineres med briller, noe veldig mange trives godt med.

 

Tips for bruk av kontaktlinser

Er det vanskelig å sette linsene på øyet?

Dette har med trening å gjøre. Første gangen kan det føles uvant å plassere et fremmedlegeme på øyet. Etter noen dager har det blitt rutine, og du bruker lenger tid på tannpussen enn på linsene. Vi gir deg grundig opplæring i hvordan du enkelt tar linsene av og på.

 

Ønsker du tips om hvordan ta på og av linsen? Sjekk linken her og se videoen under "Hvordan setter jeg inn og tar ut kontaktlinsene på riktig måte", eller ta kontakt med din optiker.  

 

Hvor lenge kan linsene sitte på?

Dette avhenger av linsetype samt hvordan øynene dine reagerer. Etter mange timers bruk kan øynene trenge hvile, avhengig av hvor du befinner deg. Tørr luft og arbeid foran dataskjerm kan gi irritasjon i øynene når du bruker kontaktlinser. Våre linsetilpassere vil fortelle deg hvordan du best skal bruke linsene dine.

 

Kan jeg sove med linser?

Hovedregelen er at linser ikke skal benyttes om natten. Med døgnlinsene som slipper igjennom opptil seks ganger mer oksygen enn vanlige linser, kan du imidlertid ha på linser dag og natt i samråd med din linsetilpasser.

 

Vær nøye med hygiene

Du skal alltid vaske hendene før du berører øyne eller linser. Skyll godt, slik at du fjerner alle såperester. Bruk ikke håndkle som loer.

 

Unngå sminke

Sminke bør påføres etter at du har satt inn linsene, og fjernes etter at du har tatt ut linsene. Lange negler kan ødelegge linsene.

 

Trenger du linser? Bestill time til synsundersøkelse her.

Besøk linsebutikken vår her.

 

*Den nordiske spørreundersøkelsen om presbyopi blant 5195 respondenter i Danmark, Finland, Sverige og Norge, utført av Alcon.