Skibyggeren – med øye for detaljer

– Jeg har en slags misjon om at det jeg lager skal gi folk en enda bedre opplevelse av å stå på ski. Det krever stor kjærlighet og dedikasjon til detaljer – og da er det ekstremt viktig å se klart.

Skibygger og arkitekt Petter Brandberg elsker å bygge, og bygger håndlagde ski og snowboard av helt spesiell kvalitet. Hvert eneste skipar og snowboard har unik og egenartet design, og er bygget for hånd i verkstedet til Petter på Sjællands Odde. Den utflyttede svensken bor på et idyllisk småbruk i Danmark, der han nyter familielivet og sin store pasjon for å bygge.

– Jeg elsker å bygge. Jeg begynner gjerne om kvelden, og holder på hele natten. Å jobbe med treverk, design og materialer på denne måten er en enormt givende prosess. Det er ekstremt mye jobb, men alltid bare gøy. Jeg vil at det jeg lager, skal gi folk en helt spesiell opplevelse i bakken – både visuelt, og funksjonelt. Derfor krever alt jeg bygger stor fintfølelse, mye kjærlighet og et skarpt øye for detaljer.

Og derfor var det spesielt da jeg plutselig en dag merket at det begynte å bli vanskeligere å se. Det skjedde en gang etter at jeg fylte førti. Når man for eksempel skal sage presist langs en linje – og den linjen plutselig er litt diffus... da føler man at man har blitt tusen år gammel. Og da begynner man jo å reflektere over livet... og hvor viktig det er å kunne fylle dagene med det man liker best.

Synet svekkes naturlig rundt førtiårsalderen. Det kan gjøre det utfordrende å opprettholde de aktivitetene man alltid har holdt på med. Multifokale kontaktlinser hjelper deg til å se det som er viktig for deg.

Har du øye for detaljer? Bestill time til synesundersøkelse her, eller besøk linsebutikken her.