Har du merket forandring i synet?

Har teksten i avisen blitt mindre i det siste? Og butikkene begynt å lage bittesmå prislapper? Bevar ditt gode syn med DAILIES TOTAL1® multifokale linser fra Alcon.

«Det kom som lyn fra klar himmel og overrasket meg veldig. Plutselig var den lille skriften på etiketten uskarp, og noe så enkelt som å lese ble vanskelig».

 

De færreste er forberedt når de plutselig merker endringer i synet. Det kan skje nesten over natten og får store konsekvenser for helt dagligdagse ting i hverdagen. Når man er vant til å se godt og har gjort det hele livet, kan en slik brå forandring føles temmelig dramatisk.

 

Synsendring påvirker mye: 

– Det blir vanskelig å lese

– Det blir vanskelig å se på telefonen

– Det blir vanskelig å se detaljer, som når man skal tre i en nål eller binde en flue

– Det blir vanskelig å fokusere på ulike avstander, for eksempel ved bilkjøring

– Du blir mindre effektiv på jobben

– Du kan plages av tretthet og hodepine

 

Har du merket noen av disse symptomene? Bestill synsundersøkelse her.

 

 

Endring i synet – endring i livet?

Det er naturlig å tilpasse seg når man opplever endring og det er mange måter å tilpasse seg synsendring på. I en nordisk spørreundersøkelse* kom det frem at så mange som 13% har prøvd å legge om kostholdet i håp om å få synet tilbake – noe som dessverre ikke virker. Gradvis synsendring – presbyopi – er en naturlig del av livet, og noe man er nødt til å forholde seg til.

 

Overraskende mange forholder seg til det ved å legge om livsstilen. Hele 67% endrer faktisk daglige rutiner på grunn av svekket syn – 10% bruker til og med smarttelefonen mindre! Dette er drastisk og går utover livskvaliteten – og det er absolutt ikke nødvendig.

 

Multifokale linser gir deg klarsynet tilbake

Multifokale kontaktlinser har en progressiv effekt som hjelper deg å se like bra på alle avstander, akkurat som du er vant til. De er enkle å bruke og du merker dem knapt, og kan sammenliknes med å investere i nye briller. I motsetning til briller gir linsene en ekstra frihet, for eksempel når du driver med sport og andre fysiske aktiviteter. Linsene kan derfor med hell kombineres med briller, noe veldig mange trives godt med.

 

Det er altså ingen grunn til å gjøre endring i livet på grunn av endring i synet.

Med DAILIES TOTAL 1® multifokale linser fra Alcon kan du fortsette å se godt på alle avstander.

 

*Den nordiske spørreundersøkelsen om presbyopi blant 5195 respondenter i Danmark, Finland, Sverige og Norge, utført av Alcon.